Les transformacions urbanes arrel de la celebració dels Jocs Olímpics
Essex, Stephen
Chalkley, Brian, 1946-

Títol variant: Las transformaciones urbanas a raíz de la celebración de los Juegos Olímpicos
Títol variant: Urban transformation from hosting the Olympic Games
Publicació: Bellaterra: Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport de la UAB, 2010
Descripció: 25 pag.
Resum: Els requisits infrastructurals en la celebració d'uns Jocs Olímpics són substancials. L'esdeveniment exigeix una inversió en instal·lacions esportives de primera categoria, així com millores en el transport urbà, les telecomunicacions, l'allotjament i el medi ambient. Els Jocs Olímpics són molt més que un esdeveniment esportiu: han evolucionat fins a convertir-se en una eina de renovació urbana i un catalitzador de la transformació urbana. L'objectiu d'aquest treball és revisar el paper que desenvolupen els Jocs Olímpics en la transformació i la modernització de l'entorn edificat de les seus i valorar aquest paper com eina de la regeneració urbana.
Resum: Los requisitos infraestructurales en la celebración de unos Juegos Olímpicos son sustanciales. El evento exige una inversión en instalaciones deportivas de primera categoría así como mejoras en el transporte urbano, las telecomunicaciones, el alojamiento y el medio ambiente. Los Juegos Olímpicos son mucho más que un evento deportivo: han evolucionado hasta convertirse en una herramienta de renovación urbana y un catalizador de la transformación urbana. El objetivo de este trabajo es revisar el papel que desempeñan los Juegos Olímpicos en la transformación y la modernización del entorno edificado de las sedes y valorar este papel como herramienta de la regeneración urbana.
Resum: The infrastructural requirements of staging an Olympic Games are substantial. The event demands investment in world class sporting venues as well as in urban transport, telecommunications, accommodation and environmental improvements. The Olympic Games are much more than a sporting event: they have evolved into a tool of urban renewal and a catalyst of urban transformation. The aim of this paper is to review the role of the Olympic Games in changing and modernising the built environment of its host cities and to assess its role as a tool of urban regeneration.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català, castellà i anglès
Col·lecció: Lliçons universitàries, 11
Document: Working paper
Matèria: Jocs Olímpics ; Juegos Olímpicos ; Olympic Games ; Impacte urbà ; Impacto urbano ; Urban impact25 p, 634.9 KB

Español
27 p, 632.7 KB

English
24 p, 620.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Recerca de l’Esport (IRE) > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2017-09-27, darrera modificació el 2022-05-01   Favorit i Compartir