Educació olímpica
Müller, Norbert, 1946-

Títol variant: Educación Olímpica
Títol variant: Olympic education
Publicació: Bellaterra: Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport de la UAB, 2010
Descripció: 25 pag.
Resum: La lliçó es centra en els orígens de l'Olimpisme i l'Educació Olímpica i el seu desnvolupament al llarg del segle XX, enfrontant-se a dues Guerres Mundials, la Guerra Freda i la cada vegada major comercialització dels Jocs Olímpics i l'esport en general. L'autor desenvolupa sis aspectes de l'Educació Olímpica directament rellevants a les escoles d'inicis del segle XXI i fa una crida als mitjans de comunicació i a tots aquells que participen de l'esport, a oferir el seu recolzament a l'educació Olímpica.
Resum: La lección se centra en los orígenes del Olimpismo y la Educación Olímpica y su desarrollo a lo largo del siglo XX, enfrontándose a dos Guerras Mundiales, la Guerra Fría y la cada vez mayor comercialización de los Juegos Olímpicos y el deporte en general. El autor desarrolla seis aspectos de la Educación Olímpica directamente relevantes a las escuelas a principios del siglo XXI y hace un llamamiento a los medios de comunicación y a todos aquellos que participan en el deporte a ofrecer su apoyo a la Educación Olímpica.
Resum: This lecture focuses on the origins of Olympism and Olympic education and their development through the XX century in the face of two World Wars, the Cold War and the increasing commercialization of the Olympic Games and sport in general. Six features of Olympic education are developed that are directly relevant to schools at the beginning of the XXI century, with calls for the media and all those involved in sport to support Olympic education.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català, castellà i anglès
Col·lecció: Lliçons universitàries, 17
Document: Capítol de llibre
Matèria: Educació olímpica ; Educación Olímpica ; Olympic education



25 p, 1.8 MB

Español
25 p, 581.0 KB

English
24 p, 570.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Recerca de l’Esport (IRE) > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-09-27, darrera modificació el 2022-03-06



   Favorit i Compartir