Blockchain per l'educació
Arcas Sanz, Joan Manel
Duran Cals, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Blockchain for education
Títol variant: Blockchain para la educación
Data: 2017-06-28
Resum: La tecnologia Blockchain o de cadena de blocs va sorgir com a suport de la xarxa de monedes virtuals Bitcoin, però amb la recent aparició dels Smart Contracts existeix la possibilitat de crear infinitud d'aplicacions que funcionin de manera distribuïda i sense la necessitat d'entitats intermediàries. En aquest article es presenta una introducció a la tecnologia Blockchain, des dels seus inicis amb Bitcoin fins a l'actualitat amb la utilització dels Smart Contracts. Posteriorment es comparen algunes de les plataformes Blockchain més utilitzades actualment com són Ethereum o Hyperledger, per a finalment mostrar una solució en l'àmbit de l'educació: emmagatzematge d'expedients acadèmics utilitzant la tecnologia Blockchain i els Smart Contracts.
Resum: Blockchain technology emerged as a support for the Bitcoin cryptocurrency network, but with the recent appearance of Smart Contracts there is the possibility to create infinity of applications that work in a distributed way and without the need for intermediate entities. This paper presents an introduction to the Blockchain technology, from its beginnings with Bitcoin to the present day with the use of Smart Contracts. Subsequently, some of the most commonly used Blockchain platforms are compared, such as Ethereum or Hyperledger, to finally show a solution in the field of education: storage of academic records using Blockchain technology and Smart Contracts.
Resum: La tecnología Blockchain o de cadena de bloques surgió como soporte de la red de monedas virtuales Bitcoin, pero con la reciente aparición de los Smart Contracts existe la posibilidad de crear infinidad de aplicaciones que funcionen de manera distribuida y sin la necesidad de entidades intermediarias. En este articulo se presenta una introducción a la tecnología Blockchain, desde sus inicios con Blockchain hasta la actualidad con la utilización de Smart Contracts. Posteriormente se comparan algunas de las plataformas Blockchain más utilizadas actualmente como Ethereum o hyperledger, para finalmente mostrar una solución en el ámbito de la educación: almacenamiento de expedientes académicos utilizando la tecnología Blockchain y los Smart Contracts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Cadena de blocs ; Contracte intel·ligent ; Ethereum ; Quorum ; Distribuït ; Consens ; Educació ; Expedients acadèmics ; Cadena de bloques ; Contrato inteligente ; Distribuido ; Consenso ; Educación ; Expedientes académicos ; Blockchain ; Smart Contract ; Distributed ; Consensus ; Education ; Academic records



8 p, 940.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2017-10-16, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir