Pot redundar la demanda d'escola en la millora del sistema educatiu a Catalunya?
López-Torres, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)
Nicolini, Rosella (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
Prior Jiménez, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)

Títol variant: ¿Puede redundar la demanda de escuela en la mejora del sistema educativo en Cataluña?
Títol variant: Can School Demand Result in the Improvement of Catalonia's Education System?
Data: 2017
Resum: Investigadors de la UAB han analitzat un miler d'escoles públiques d'educació primària de Catalunya per estudiar com funcionen les dinàmiques d'elecció de centre per part dels pares. També han investigat com influeix aquesta elecció en la gestió de la qualitat de totes les escoles de la seva mateixa àrea. A partir de l'anàlisi d'aquest funcionament, consideren possible impulsar iniciatives que millorin la qualitat, la competència i la motivació del conjunt del sector educatiu públic català.
Resum: Investigadores de la UAB han analizado un millar de escuelas públicas de educación primaria de Cataluña para estudiar cómo funcionan las dinámicas de elección de centro por parte de los padres. También han investigado cómo influye esta elección en la gestión de la calidad de todas las escuelas vecinas. A partir del análisis de este funcionamiento, consideran posible impulsar iniciativas que mejoren la calidad, la competencia y la motivación del conjunto del sector educativo público catalán.
Resum: Researchers from the UAB have analysed over one thousand public primary education schools in Catalonia to study what motivates parents to choose a particular school. They have also studied how this election influences the quality management of neighbouring centres. From the analysis of these processes experts consider it possible to promote initiatives which improve the quality, competences and motivation of Catalonia's entire public education sector.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2017, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 727.5 KB

Español
3 p, 402.9 KB

English
3 p, 402.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2017-11-07, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir