Interprovincial migratory movements in Spain, 1961-1981
Moreno, Júlio
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Demogràfics

Publicació: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 1986
Descripció: 27 pag.
Resum: Aquest article descriu l'evolució dels saldos migratoris interprovincials a Espanya entre els anys 1960 i 1981. Durant aquests anys, prop de quatre milions de persones van canviar de lloc de residència, essent el saldo migratori amb l'exterior de 250. 000 persones. Amb tot, a partir de 1975 s'observa un canvi molt profund ja que el nombre de migrants es redueix moltíssim. Això és degut, en primer lloc, a la crisi econòmica, però també al rejoveniment de les províncies immigrants i a la despoblació de les províncies emigrants. Un darrer aspecte tractat en aquest treball són les previsions de la possible evolució dels saldos migratoris. Així, i tenint en compte l'agreujament de la crisi econòmica, podem preveure que la tendència observada a partir de 1975 no pot sinó accentuar-se.
Resum: Este artículo describe la evolución de los saldos migratorios interprovinciales en España entre los años 1960 y 1981. Durante estos años, cerca de cuatro millones de personas cambiaron de lugar de residencia, siendo el saldo migratorio total con el exterior de 250. 000 personas. Sin embargo, a partir de 1975 se observa un cambio muy profundo ya que el número de migrantes se reduce en grado sumo. Esto es debido, en primer lugar, a la crisis económica, y también al rejuvenecimiento de las províncias inmigrantes y a la despoblación de las províncias emigrantes. Un último aspecto tratatado en este trabajo son las previsiones de la posible evolución de los saldos migratorios. Así pues, y teniendo en cuenta el empeoramiento de la crisis económica, podemos decir que la tendencia observada desde1975 no hará sino acentuarse.
Resum: This article describes the evolution of the interprovincial migratory balances in Spain between 1960 and 1981. During this period, the total number of emigrants amounted for almost four milion people; 250. 000 of them being gone abroad. With all, this trend changed from 1975 onwards. Basically due to the economic crisis and also to the rejuvenation of the immigrant provinces and the depopulation of the emigrant ones, migratory movements have much reduced its total amount. Finally this paper will try to forecast the possible evolution of the migratory balances. So, and since the economic crisis is worsening, it can be said that the last observed trend will deepen its effects.
Resum: Cette article analyse l'évolution du solde migratoire entre provinces en Espagne entre 1960 et 1981. Pendant cette période près de 4 millions de personnes ont changé de lieu de résidence, le solde migratoire avec l'étranger étant de 250. 000 personnes. A partir de 1975, cependant, on observe un changement important puisque le nombre de migrants se réduit grandement. Ceci est dû en premier lieu à la crise économique, mais aussi à un effet de rajeunissement des provinces d'immigration et au dépeuplement des provinces d'émigration. Un autre aspect traité dans ce travail sont les prévisions de l'évolution du solde migratoire. Ainsi, tenant compte de l'approfondissement de la crise économique, il est très probable que la tendance observée à partir de 1975 n'aura fait que s'accentuer.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 9
Document: workingPaper
Matèria: Migració interna ; Història ; 1961-1981 ; Espanya27 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2017-12-20, darrera modificació el 2021-06-20   Favorit i Compartir