Google Scholar: cites
Adecuación y demanda de formación en la empresa : la inencontrable adecuación entre formación y empleo
Martin, Antonio (Martin Artiles) (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Lope Peña, Andreu (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Barrientos, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Moles, Benjamí (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Títol variant: Adequació i demanda de formació en l'empresa : la introbable adequació entre formació i ocupació
Títol variant: Adequacy and Demand of Training at Company Level : the Unreacheable Adequacy Between Training and Employment
Data: 2017
Resum: Este artículo explora la relación entre formación y empleo guiado por tres preguntas. La primera, cómo perciben los jóvenes la adecuación de su nivel de formación a los puestos de trabajo. La adecuación es la idea dominante, pero que se repite como un mantra. Pero destaca la percepción de sobreeducación para las tareas que realiza en el puesto de trabajo. La segunda pregunta se refiere a cómo los jóvenes perciben su futura trayectoria después de haber pasado por la formación en la empresa. La respuesta es que la formación genera expectativas, pero ésta varía en función del nivel de estudios. Y la tercera pregunta se refiere a los factores que inciden en la demanda de formación. La respuesta pone de relieve la importancia de las nuevas formas de organización del trabajo, la tecnología, además del sector de actividad y el tamaño de la empresa. En breve, la relación entre formación y empleo es inencontrable porque no sólo depende de los individuos, sino también del contexto tecnológico y organizativo de la empresa, además del sector de actividad.
Resum: Aquest article explora la relació entre formació i ocupació guiada per tres preguntes. La primera, com perceben els joves l'adequació del seu nivell de formació als llocs de treball. L'adequació és la idea dominant, però que es repeteix com un mantra. Però destaca la percepció de sobreducació per a les tasques que realitza en el lloc de treball. La segona pregunta es refereix a com els joves perceben la seva futura trajectòria després d'haver passat per la formació en l'empresa. La resposta és que la formació genera expectatives, però aquesta varia en funció del nivell d'estudis. I la tercera pregunta es refereix als factors que incideixen en la demanda de formació. La resposta posa en relleu la importància de les noves formes d'organització del treball, la tecnologia, a més del sector d'activitat i la grandària de l'empresa. Resumint, la relació entre formació i ocupació és introbable perquè no només depèn dels individus, sinó també del context tecnològic i organitzatiu de l'empresa, a més del sector d'activitat.
Resum: This article explores the relationship between training and employment guided by three questions. The first, how young people perceive the adequacy of their level of training to the jobs. Adaptation is the dominant idea, but it is repeated as a mantra. But it emphasizes the perception of over education for the tasks that realize in the work place. The second question concerns how young people perceive their future career after having undergone training in the company. The answer is that training generates expectations, but this varies depending on the level of education. And the third question concerns the factors that affect the demand for training. The response highlights the importance of new forms of work organization, technology, as well as the sector of activity and the size of the company. In few words, the relationship between training and employment is unreachable because it depends not only on individuals, but also on the technological and organizational context of the company, as well as the activity sector.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Aprendizaje ; Formación ; Empleo ; Cualificación ; Discurso ; Movilidad ; Aprenentatge ; Formació ; Ocupació ; Qualificació ; Empresa ; Discurs ; Mobilitat ; Learning ; Training ; Employment ; Qualification ; Mobility
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 4 (2017) , p. 113-134 (Vulnerabilitat i mercat de treball) , ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v4-martin-lope-barrientos-moles
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/331316
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v4-martin-lope-barrientos-moles
DOI: 10.5565/rev/aiet.58


22 p, 678.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2017-12-22, darrera modificació el 2022-12-18



   Favorit i Compartir