Google Scholar: cites
La negociación colectiva como mecanismo de mejora de la productividad laboral
Molina Romo, Óscar 1962- (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Godino Pons, Alejandro (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Títol variant: La negociació col·lectiva com a mecanisme de millora de la productivitat laboral
Títol variant: Collective Bargaining as a Mechanism to Improve Labor Productivity
Data: 2017
Resum: La negociación colectiva puede tener un papel en la mejora de la productividad laboral a través de diferentes mecanismos. Siendo la variable sectorial clave para entender las dinámicas de las relaciones laborales, se plantea en este artículo un análisis de cuatro sectores de la economía española para observar de qué manera la productividad puede ser resultado de la negociación colectiva.
Resum: La negociació col·lectiva pot tenir un paper en la millora de la productivitat laboral a través de diferents mecanismes. Sent la variable sectorial clau per entendre les dinàmiques de les relacions laborals, es planteja en aquest article una anàlisi de quatre sectors de l'economia espanyola per observar de quina manera la productivitat pot esdevenir un resultat de la negociació col·lectiva.
Resum: Collective bargaining can play a role improving labor productivity through different mechanisms. Being the sectorial variable key to understand the dynamics of industrial relations, this article proposes an analysis of four sectors of the Spanish economy to observe how productivity can be the result of collective bargaining.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Productividad ; Rendimiento ; Negociación colectiva ; Relaciones laborales ; Convenios colectivos ; Productivitat ; Rendiment ; Negociació col·lectiva ; Relacions laborals ; Convenis col·lectius ; Productivity ; Performance ; Collective bargaining ; Industrial relations ; Collective agreements
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 4 (2017) , p. 65-72 (Negociació col·lectiva) , ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v4-molina-godino
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/331312
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v4-molina-godino
DOI: 10.5565/rev/aiet.54


8 p, 441.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2017-12-22, darrera modificació el 2022-12-18



   Favorit i Compartir