New Realism(s) : brief theoretical inquiry
Sferrazza Papa, Ernesto (Collegè d'études mondiales (París, França). Fondation Maison des Sciences de l'homme)

Títol variant: Nou realisme(s) : breu investigació teòrica
Data: 2017
Resum: Among the different tendencies in contemporary philosophy, the so called "new realism" is probably one of the most interesting. The "New Realism" is not simply a "back" to the reality, a banal and trivial recognition of the existence of the external world. Rather, it is a polemic (and therefore political) philosophical movement against the theoretical monopoly, especially in continental philosophy, ruled by the postmodern philosophical discourse. Therefore, New Realism is a sort of philosophical antagonist of postmodernity. However, we cannot flatten the New Realism on the critique of postmodernity. Indeed, New Realism is a multifaceted and stratified philosophical movement. There are several different New Realisms. These New Realisms include different authors, lines and paths of research, joined by the critique of postmodernity, but distinguished in many ways. The aim of this contribution is double. Firstly, I will trace briefly the theoretical history of New Realism. Secondly, I will focus my paper on the most important topics of new realism, and at the same time on the different philosophical theories (Ferraris, Meillassoux, Gabriel, Boghossian, Harman, Gratton) developed within the name of "New Realism".
Resum: Entre las diferentes tendencias de la filosofía contemporánea, el llamado "nuevo realismo" es probablemente uno de los más interesantes. El "Nuevo Realismo" no es simplemente un "regreso" a la realidad, un reconocimiento banal y trivial de la existencia del mundo externo. Más bien, es un movimiento filosófico polémico (y por lo tanto político) contra el monopolio teórico, especialmente en la filosofía continental, gobernada por el discurso filosófico posmoderno. Por lo tanto, el Nuevo Realismo es una especie de antagonista filosófico de la posmodernidad. Sin embargo, no podemos reducir el Nuevo Realismo a la simple crítica de la posmodernidad. De hecho, el Nuevo Realismo es un movimiento filosófico multifacético y estratificado. Hay muchos Realismos Nuevos diferentes. Estos Nuevos Realismos incluyen diferentes autores, líneas y caminos de investigación, unidos por la crítica de la posmodernidad, pero distinguidos de muchas maneras. El objetivo de esta contribución es doble. En primer lugar, se rastreará brevemente la historia teórica del Nuevo Realismo. En segundo lugar, se pondrá el acento en las temáticas más importantes del nuevo realismo y, al mismo tiempo, en las diferentes teorías filosóficas (Ferraris, Meillassoux, Gabriel, Boghossian, Harman, Gratton) desarrolladas bajo la denominación de "Nuevo Realismo".
Resum: Entre les diferents tendències de la filosofia contemporània, l'anomenat "nou realisme" és probablement un dels més interessants. El "Nou Realisme" no és simplement un "retorn" a la realitat, un reconeixement banal i trivial de l'existència del món extern. Més aviat, és un moviment filosòfic polèmic (i per tant polític) contra el monopoli teòric, especialment en la filosofia continental, governada pel discurs filosòfic postmodern. Per tant, el Nou Realisme és una espècie d'antagonista filosòfic de la postmodernitat. No obstant això, no podem reduir el Nou Realisme a la simple crítica de la postmodernitat. De fet, el Nou Realisme és un moviment filosòfic multifacètic i estratificat. Hi ha molts Realismes Nous diferents. Aquests Nous Realismes inclouen diferents autors, línies i camins d'investigació, units per la crítica de la postmodernitat, però distingits de moltes maneres. L'objectiu d'aquesta contribució és doble. En primer lloc, es rastrejarà breument la història teòrica del Nou Realisme. En segon lloc, es posarà l'accent en les temàtiques més importants del nou realisme i, al mateix temps, en les diferents teories filosòfiques (Ferraris, Meillassoux, Gabriel, Boghossian, Harman, Gratton) desenvolupades sota la denominació de "Nou Realisme".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Realism ; Postmodernity ; Reality ; Truth ; Object ; Realismo ; Postmodernidad ; Realidad ; Verdad ; Objeto
Publicat a: Tiempo devorado, Vol. 4 Núm. 3 (2017) , p. 460-477 (Articles) , ISSN 2385-5452

Adreça original: https://revistes.uab.cat/tdevorado/article/view/v4-n3-sferrazza
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/tdevorado/article/view/331470


17 p, 183.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Tiempo devorado
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2018-01-01, darrera modificació el 2022-02-06



   Favorit i Compartir