Los inicios de la animación audiovisual : la creación de un lenguaje
Ribes Guàrdia, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)

Data: 2007
Resum: Los creadores de animación, inicialmente, importaron recursos semánticos de diferentes medios visuales, como el cine de imagen real, los comics, el teatro o la fotografía. Con el tiempo y la experiencia, los animadores adaptaron esos elementos a los condicionantes técnicos y narrativos del cine animado. Finalmente, concibieron herramientas expresivas propias que, junto con las anteriores, conforman el lenguaje del cine de animación, con características exclusivas y definitorias. Este proceso en la construcción del lenguaje es el que se describe en las siguientes líneas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Lecciones del Portal de la Comunicación, (1 maig 2007) , ISSN 2014-0576



11 p, 732.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-01-26, darrera modificació el 2023-12-07



   Favorit i Compartir