El diseño de la muestra
López-Roldán, Pedro (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Fachelli, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Educació i Treball)

Publicació: Bellaterra Universidad Autónoma de Barcelona 2017
Resum: El diseño de la muestra es una tarea específica, de implicaciones metodológicas y requerimientos técnicos, destinada a elegir una representación adecuada de unidades de nuestra población objeto de estudio. Se presentan los aspectos formales más relevantes relativos al diseño y la obtención de una muestra estadísticamente representativa de la población. Tras una introducción donde se recorren algunos de los principales conceptos implicados en el muestreo estadístico, se realiza una presentación de los diferentes tipos de muestreo, partiendo del más básico y fundamental: el muestreo aleatorio simple, y dando cuenta del resto de métodos de muestreo: el muestreo sistemático, el muestreo estratificado, el muestreo de conglomerados o el muestreo polietápico. Finaliza el capítulo viendo el muestreo no probabilístico o cualitativo y presentando algunos ejemplos conocidos de diseños de muestras.
Resum: El disseny de la mostra és una tasca específica, d'implicacions metodològiques i requeriments tècnics, destinada a triar una representació adequada d'unitats de la nostra població objecte d'estudi. Es presenten els aspectes formals més rellevants relatius al disseny i l'obtenció d'una mostra estadísticament representativa de la població. Després d'una introducció on es recorren alguns dels principals conceptes implicats en el mostreig estadístic, es realitza una presentació dels diferents tipus de mostreig, partint del més bàsic i fonamental: el mostreig aleatori simple, i donant compte de la resta de mètodes de mostreig: el mostreig sistemàtic, el mostreig estratificat, el mostreig de conglomerats o el mostreig polietàpic. Finalitza el capítol veient el mostreig no probabilístic o qualitatiu i presentant alguns exemples coneguts de dissenys de mostres.
Resum: The samples design is a specific task, of methodological implications and technical requirements, destined to choose an adequate representation of units of our population under study. The most relevant formal aspects related to the design and obtaining a statistically representative sample of the population are presented. After an introduction where some of the main concepts involved in statistical sampling are covered, a presentation of the different types of sampling is made, starting from the most basic and fundamental: simple random sampling, and accounting for the rest of sampling methods: systematic sampling, stratified sampling, conglomerate sampling or multi-stage sampling. The chapter finish looking at the non-probabilistic or qualitative sampling and presenting some known examples of sample designs.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Capítol de llibre
Matèria: Metodología cuantitativa ; Técnicas de investigación social ; Muestreo
Publicat a: Metodología de la investigación social cuantitativa, 2017, cap. II.4

Podeu consultar la presentació del llibre "Metodología de la investigación social cuantitativa" a: https://ddd.uab.cat/record/129382


Capítulo II.4
64 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Educació i Treball (GRET)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres
Materials didàctics > Recursos docents

 Registre creat el 2018-01-29, darrera modificació el 2022-03-05



   Favorit i Compartir