Mobilitat com a servei : l'eclosió de la transformació digital del transport
Fábregas i Casas, Carme (Autoritat del Transport Metropolita de Barcelona)
Villalante, Manel (Barcelona Regional)

Título variante: La movilidad como servicio : la eclosión de la transformación digital del transporte
Fecha: 2017
Resumen: En aquest article s'analitza l'impacte dels avenços tecnològics en el sector de la mobilitat i del transport. Es posa èmfasi en el valor dels sistemes d'informació aplicats al transport i les dades que es generen: el Big Data, amb potencial d'utilització tant per a la gestió, com per a l'avaluació. Es descriuen els principals avenços que s'entreveuen en els vehicles: el vehicle elèctric i el vehicle connectat; i també es fa ressò de les incipients plataformes de serveis integrats de transport, les MaaS. Finalment es proposa un nou model de governança, amb lideratge públic, que garanteixi que el sistema sigui cada cop més clar, eficient, cooperatiu, participatiu i transparent.
Resumen: Se analiza el impacto de los avances tecnológicos en el sector de la movilidad y del transporte. Se pone énfasis en el valor de los sistemas de información aplicados al transporte y los datos que se generan: el Big Data, con potencial de utilización tanto para la gestión, como para la evaluación. Se describen los principales avances que se vislumbran en los vehículos: el vehículo eléctrico y el vehículo conectado; y también se hace eco de las incipientes plataformas de servicios integrados de transporte, las Maas. Finalmente se propone un nuevo modelo de gobernanza, con liderazgo público, que garantice que el sistema sea cada vez más claro, eficiente, cooperativo, participativo y transparente.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català i Castellà.
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Publicado en: Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 59 (Novembre 2017) , p. 152-163 (Articles) , ISSN 1888-3621

Adreça original: https://www.raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/332055


Català
12 p, 1.2 MB

Castellà
7 p, 267.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2018-02-07, última modificación el 2019-07-21   Favorit i Compartir