En torno a la convergencia o divergencia de las familias en Europa : algunas reflexiones
Treviño, Rocío
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Demogràfics

Publicació: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 1993
Resum: En este artículo se realiza un repaso de las tendencias familiares observadas en la geografía europea en diferentes ámbitos del comportamiento familiar. Los indicadores de nupcialidad, fecundidad, cohabitación y divorcio son examinados a la luz de la teoría de la Segunda Transición Demográfica con el objeto de retomar la cuestión de la convergencia o divergencia de las transformaciones familiares en Europa.
Resum: En aquest article es realitza una revisió de les tendències familiars observades a la geografia europea en diferents àmbits del comportament familiar. Els indicadors de nupcialitat, fecunditat, cohabitació i divorci, són vistos a la llum de la teoria de la Segona Transició Demogràfica, a fi d'examinar la qüestió de la convergència o divergència de les transformacions familiars a Europa.
Resum: This article reviews European family trends in the different fields of family behaviour. With the aim of reconsidering the question of European family transformations convergence or divergence, nuptiality, fertility, cohabitation and divorce indicators are examined in the light of the Second Demographic Transition theory.
Resum: Cette article passe en revue les tendences familiales en Europe dans différents contextes du comportement familial. Des indicateurs de nuptialité, de fécondité, de cohabitation et de divorce sontexaminés à la lumière de la théorie de la Deuxième Transition Démographique, avec l'objectif de reconsidérer le thème de la convergence et de la divergence des tendances familiales en Europe.
Nota: Texte de la conferència impartida al Curs: "La Mediterrània: realitat o metàfora" a la Universitat d'Estiu de Gandia, 1992.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 79
Document: workingPaper
Matèria: Família ; Europa ; Demografia22 p, 134.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2018-02-13, darrera modificació el 2019-07-17   Favorit i Compartir