Processos d'assessorament en centre focalitzats en l'aprenentatge de l'alumnat
Ramírez Nieto, Neus
Tejada Fernández, José, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.
Descripció: 1 recurs en línia (337 pàgines)
Resum: L'objectiu del treball d'investigació que presentem a continuació és proposar línies d'actuació per la millora dels processos d'assessorament en centre focalitzats en l'aprenentatge de l'alumnat. El document està organitzat en tres parts. A la Primera part presentarem el Marc teòric i contextual de referència que donarà lloc a l'estudi empíric posterior. A la Segona part presentem el Marc empíric utilitzat al llarg de la investigació, que inclou el desenvolupament de la investigació, el plantejament i la metodologia utilitzada. Finalitzarem amb el Marc conclusiu dels fonaments teòrics i dels resultats de l'estudi de camp. A continuació trobarem una proposta de línies d'actuació per la millora dels processos d'assessorament en centre focalitzats en l'aprenentatge de l'alumnat. Compartim la idea que hem de centrar els processos d'assessorament en centre a tres nivells d'actuació: les pràctiques diàries que es donen a les aules, l'increment de les habilitats i coneixement dels docents i finalment l'increment del lideratge per l'aprenentatge en l'organització del centre. Les nostres propostes de millora estaran focalitzades en aquestes tres vies, ja que són diversos els autors que ho defensen (Elmore (2010), Ainscow (2008), Wiggins i Mc Thige (2005), Navio (2005), Tejada (2007), Alsina, Esteve i Mielef, (2010), Iranzo (2012) et al. Esperem aportar pistes de com fer-ho.
Resum: El objetivo del trabajo de investigación que presentamos a continuación es proponer líneas de actuación para la mejora de los procesos de asesoramiento en centro focalizados en el aprendizaje del alumnado. El documento está organizado en tres partes. En la Primera parte presentaremos el Marco teórico y contextual de referencia que dará lugar al estudio empírico posterior. En la Segunda parte presentaremos el Marco empírico utilizado a lo largo de la investigación, que incluye el desarrollo de la investigación, el planteamiento y la metodología utilizada. Finalizaremos con el Marco conclusivo de los fundamentos teóricos y de los resultados del estudio de campo. A continuación encontraremos una propuesta de líneas de actuación para la mejora de los procesos de asesoramiento en centro focalizados en el aprendizaje del alumnado. Compartimos la idea que hemos de centrar los procesos de asesoramiento en centro a tres niveles de actuación: las prácticas diarias que se dan en las aulas, el incremento de las habilidades y conocimientos de los docentes y finalmente el incremento del liderazgo para el aprendizaje en la organización del centro. Nuestras propuestas de mejora estarán focalizadas en estas tres vías, dado que son diversos los autores que así lo defienden (Elmore (2010), Ainscow (2008), Wiggins y Mc Thige (2005), Navio (2005), Tejada (2007), Alsina, Esteve y Mielef, (2010), Iranzo (2012) et al. Esperamos aportar pistas de cómo hacerlo.
Resum: The research that presented below aims to propose lines of action for improving the processes in counselling centres focus on student learning. We believe that a contribution to improving education through closing the gap between the counselling centres in schools and student learning. The document is organized in three parts. The first part contains the theoretical framework that will result in further empirical study. The Second part presents the empirical framework used throughout the investigation, including research development, the approach and the methodology used. Thirdly, there is the conclusion. We present the most relevant conclusions derived from the results of the field study and propose 3 lines of action to improve counselling processes and professional development of the people involved. We share the idea that we should focus on three different strategies approaches to improve student learning: Daily practices in the classroom, improving the teachers' skill and knowledge and finally to increase the effectives of the leadership with relation to the students learning. Our proposal focuses on improvement in these three ways, as there are several authors who advocate (Elmore (2010) Ainscow (2008), Wiggins and Mc Thige (2005) Navio (2005), Tejada (2007), Alsina, Esteve and Mielef (2010) Iranzo (2012) et al. that the most important way is to focus in the student learning.
Nota: Departament responsable de la tesi: Departament de Pedagogia Aplicada.
Nota: Tesi. Doctorat. Universitat Autònoma de Barcelona. 2017.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Tesi doctoral ; Versió publicada
Matèria: Orientació en l'ensenyament
ISBN: 9788449073045

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/454838


338 p, 4.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2018-02-20, darrera modificació el 2022-06-21   Favorit i Compartir