Web of Science: 5 cites, Scopus: 5 cites, Google Scholar: cites
Open-Wedge Valgus High Tibial Osteotomy Technique With Inverted L-Shaped Configuration
Monllau García, Juan Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Erquicia, Juan Ignacio (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Ibañez, Federico (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Ibañez, Maximiliano (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Gelber Ghertner, Pablo Eduardo. (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau)
Masferrer-Pino, Angel (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Pelfort, Xavier (Hospital Universitari Dexeus (Barcelona, Catalunya))
Universitat Autònoma de Barcelona

Data: 2017
Resum: High tibial osteotomy (HTO) is a useful alternative in the treatment of symptomatic varus malalignment. However, among its drawbacks is the tendency to decrease patellar height and increase the posterior tibial slope. The increased tibial slope increases anterior cruciate ligament tension and may compromise its function. On the other hand, patella baja often causes anterior knee pain and, over time, may favor degeneration of the patellofemoral joint. The aim of this study is to describe a technical modification of the standard open-wedge HTO. It consists of a double inverted L-shaped cut, which includes the anterior tibial tuberosity in the proximal fragment, to avoid any alteration of patellar height and control the eventual increase of the posterior tibial slope.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Humans ; Opening wedge HTO ; Osteotomy ; Patellar height ; Surgery ; Tibia
Publicat a: Arthroscopy Techniques, Vol. 6 (november 2017) , p. e2161-e2167, ISSN 2212-6287

DOI: 10.1016/j.eats.2017.08.009
PMID: 29349013


7 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Recerca Sant Pau
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-03-06, darrera modificació el 2023-11-30



   Favorit i Compartir