Data: |
2017 |
Resum: |
L'alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n'és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s'hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l'alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. Els barris de la Ribera i de Santa Caterina, al centre històric de Barcelona, conformen un espai privilegiat des d'on explorar aquesta complexitat. Els bars i els restaurants, les botigues d'alimentació, els supermercats, els mercats municipals i les parades de venda temporal són els llocs on es visibilitzen les relacions entre les persones productores, distribuïdores i consumidores d'aliments; unes relacions que permeten intuir les contradiccions i desigualtats que, en l'actual model agroalimentari, generen impactes importants per les persones i pel territori. |
Nota: |
Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló |
Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Llengua: |
Català |
Col·lecció: |
Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat |
Document: |
Vídeo |
Matèria: |
Preu ;
Canals curts de comercialització ;
Comerç just ;
Dret a l'alimentació ;
Alimentació ;
Sobirania alimentària |