La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Data: 2017
Resum: L’alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n’és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s’hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l’alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. Els barris de la Ribera i de Santa Caterina, al centre històric de Barcelona, conformen un espai privilegiat des d’on explorar aquesta complexitat. Els bars i els restaurants, les botigues d’alimentació, els supermercats, els mercats municipals i les parades de venda temporal són els llocs on es visibilitzen les relacions entre les persones productores, distribuïdores i consumidores d’aliments; unes relacions que permeten intuir les contradiccions i desigualtats que, en l’actual model agroalimentari, generen impactes importants per les persones i pel territori.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Llengua: Català
Col·lecció: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Matèria: Alimentació ; Sobirania alimentària

http://videosdigitals.uab.cat/video/25/playVideo.php?mm=7050&lang=CA

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG)
Documents gràfics i multimèdia > Vídeos

 Registre creat el 2018-03-06, darrera modificació el 2018-03-16



   Favorit i Compartir