L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària

Data: 2017
Resum: La producció d’aliments requereix d’espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l’entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. Al delta i la vall baixa del riu Llobregat, a tocar de Barcelona, s’hi troba un espai productiu molt singular: el Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb 3. 300 hectàrees d’extensió i elements de protecció i gestió propis, el Parc Agrari és el màxim exponent de l’agricultura periurbana de la ciutat, i és també un espai idoni des d’on analitzar qüestions com la importància del producte local, la multifuncionalitat de l’agricultura o el rol de les institucions públiques en la regulació i l’impuls de la producció agrícola.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló
Llengua: Català.
Col·lecció: Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat
Matèria: Alimentació ; Sobirania alimentària
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG)
Documents gràfics i multimèdia > Vídeos

 Registre creat el 2018-03-06, darrera modificació el 2019-01-18   Favorit i Compartir