Creació d'una infraestructura de dades espacials i publicació de metadades per a l'Ajuntament de Granollers
Martínez López, Eva
Ferrero Beato, Ignacio
Caparrós Murall, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2017
Descripció: 80 p.
Resum: RESUM: El present treball final de màster tracta sobre el projecte desenvolupat en el marc de col·laboració entre el Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica (19ª edició) i l'Ajuntament de Granollers. Aquest treball té com objectiu el desenvolupament d'una Infraestructura de Dades Espacials (IDE) i la creació d'un catàleg de metadades per a l'Ajuntament de Granollers. Aquesta IDE permetrà gestionar i donar a conèixer el gran volum d'informació geogràfica que gestiona l'Ajuntament. La IDE s'ha implementat mitjançant l'eina de software lliure i de codi obert GeoNetwork. Aquest programari proporciona una interfície web que permet la creació, edició i consulta de metadades, la configuració del catàleg de metadades, la personalització de l'aspecte de la IDE i la visualització de dades geogràfiques mitjançant un mapa interactiu. A més, es poden realitzar modificacions en la IDE de caire avançat modificant el codi font, gràcies a que GeoNetwork és un programari de codi obert. Els resultats obtinguts són un catàleg de metadades avançat i de fàcil accés, estandarditzat a normatives ISO adaptades a sistemes d'informació geogràfica, a més d'una IDE amb un aspecte personalitzat als requeriments de l'Ajuntament. De les 477 dades geogràfiques gestionades per l'Ajuntament, 35 d'elles se'ls hi han assignat metadades. Finalment, el balanç d'aquest projecte ha estat positiu ja que ha assolit tots els objectius, tant generals com específics, en el temps planificat. Actualment l'Ajuntament es troba en la fase d'assignar un domini d'Internet a la IDE i realitzar la migració d'aquesta a un servidor informàtic adequat amb l'objectiu de permetre que els ciutadans tinguin accés obert al catàleg.
Resum: El presente trabajo final de máster trata sobre el proyecto desarrollado en el marco de colaboración entre el Máster en Tecnologías de la Información Geográfica (19ª edición) y el Ayuntamiento de Granollers. Este trabajo tiene como objetivo el desarrollo de una Infraestructura de Datos Espaciales (IDE) y la creación de un catálogo de metadatos para el Ayuntamiento de Granollers. Esta IDE permitirá gestionar y dar a conocer el gran volumen de información geográfica que gestiona el Ayuntamiento. La IDE se ha implementado mediante la herramienta de software libre y de código abierto GeoNetwork. Este software proporciona una interfaz web que permite la creación, edición y consulta de metadatos, la configuración del catálogo de metadatos, la personalización del aspecto de la IDE y la visualización de datos geográficos mediante un mapa interactivo. Además, se pueden realizar modificaciones de la IDE de tipo avanzado modificando el código fuente, gracias a que GeoNetwork es un software de código abierto. Los resultados obtenidos son un catálogo de metadatos avanzado y de fácil acceso, estandarizado a normativas ISO adaptadas a sistemas de información geográfica, además de una IDE con un aspecto personalizado a los requerimientos del Ayuntamiento. De los 477 datos geográficos gestionados por el Ayuntamiento, a 35 de ellos se les han asignados metadatos. Finalmente, el balance de este proyecto ha sido positivo ya que ha alcanzado todos los objetivos, tanto generales como específicos, en el tiempo planificado. Actualmente el Ayuntamiento se encuentra en la fase de asignar un dominio de Internet a la IDE y realizar la migración de esta a un servidor informático adecuado con el objetivo de permitir que los ciudadanos tengan acceso abierto al catálogo.
Resum: The present MSc thesis deals with the project developed in the collaboration framework between the Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica (19th Edition) of the Universitat Autònoma de Barcelona and the City Council of Granollers in Spain. The objective of this project is the development of a Spatial Data Infrastructure (SDI) and the creation of a metadata catalog for the City Council. This SDI will allow managing and publishing the large volume of geographic information managed by the City Council. The SDI has been implemented with GeoNetwork, an open-source software tool. This software provides a web interface that allows the creation, edition and query of metadata information, the configuration of the metadata catalog, the customization of the SDI appearance, and the visualization of geographic data by means of an interactive map. Since GeoNetwork is an open-source software tool, advanced modifications of the SDI can be performed. The project outcomes are an easy-access advanced metadata catalog standardized to ISO normative conceived for geographical information systems, as well as a SDI with a personalized appearance that meets the City Council requirements. From the 477 geographical data instances maintained by the City Council, 35 of them have been assigned metadata. Finally, the balance of this project has been positive since it has achieved all general and specific objectives following the time schedule. Currently, the City Council is in the phase of assigning an Internet domain to the SDI and migrate it to a suitable computer server, with the aim of allowing citizens to have open access to the catalog.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [4314828]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en tecnologies de la informació geogràfica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Informació geogràfica, Sistemes d' -- Granollers (Catalunya) ; Geografia -- Processament de dades ; Teledetecció ; Mapes cadastrals -- Granollers (Catalunya) ; Cartografia -- Granollers (Catalunya) ; Cartografia digital ; Mapes -- Processament de dades ; Granollers (Catalunya) -- Mapes -- Software d'ordinadors



80 p, 8.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2018-03-23, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir