Hosting virtual de alta disponibilidad con Apache
Torrente Palacios, Enric
Sebastián Pérez, Juan Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: High availability virtual hosting with Apache
Títol variant: Hosting virtual d'alta disponibilitat amb Apache
Data: 2018-02-11
Resum: El crecimiento de la demanda actual de servicios de alojamiento web, ha desencadenado en una gran cantidad de empresas que ofrecen múltiples servicios de hosting, con distintas características que influyen en la elección del servicio al cliente final. Hoy en día, factores como la disponibilidad del servicio, pueden ser importantes para la elección del sistema de alojamiento. Por ello, las empresas dedicadas a ofrecer este tipo de servicios, utilizan diversas tecnologías en sus sistemas de alojamiento que ayudan a mantener un cierto grado de disponibilidad. En el desarrollo de este proyecto, se muestra el proceso de implementación de un servicio de hosting compartido, mediante la utilización de servidores web basados en Apache y combinando tecnologías como HAProxy, KeepAlived y MySQL NDB Cluster para la formación de clústeres. Bajo este entorno también se realizan pruebas de rendimiento y se analiza la disponibilidad del sistema. Adicionalmente, se incluye un panel de control a medida, que facilita al usuario final la gestión del servicio de manera sencilla y transparente.
Resum: The growth in the demand of web hosting services, has lead into multiple companies offering a wide range of hosting services, based on different technologies that fulfill client requirements. Numerous factors, as the availability of the service, influence in the client final choice of the proper hosting. Due to this fact, companies providing these kind of services, apply the usage of mixed technologies into their systems willing to achieve concrete degrees in the availability of their services. This project covers the whole implementation process of a web shared hosting service, making usage of Apache web services and combining technologies such as HAProxy, KeepAlived and MySQL NDB Cluster, which help in accomplishing clustering formation. Performance tests and analytics proof the availability of the system. Additionally, a customized web control panel tool is provided, to ease the administration of the system by the end customer.
Resum: El creixement de la demanda actual de serveis d'allotjament web, ha desencadenat en una gran quantitat d'empreses que ofereixen nombrosos serveis de hosting, amb diferents característiques que influeixen en l'elecció del servei al client final. Avui en dia, factors com la disponibilitat del servei, poden ser importants per a l'elecció del sistema d'allotjament. Per això, les empreses dedicades a oferir aquest tipus de serveis, utilitzen diverses tecnologies en els seus sistemes d'allotjament que ajuden a mantenir un cert grau de disponibilitat. En el desenvolupament d'aquest projecte, es mostra el procés d'implementació d'un servei d'allotjament compartit, mitjançant la utilització de servidors web basats en Apache i combinant tecnologies com HAProxy, KeepAlived i MySQL NDB Cluster per a la formació de clústers. Sota aquest entorn també es fan proves de rendiment i s'analitza la disponibilitat del sistema. Addicionalment, s'inclou un tauler de control a mida, que facilita a l'usuari final la gestió del servei de manera senzilla i transparent.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Apache ; Alta disponibilidad ; Monitorización zabbix ; Servicio alojamiento web ; Clusterización ; Balanceo de carga ; Panel de control para hosting ; Código abierto ; High availability ; MySQL cluster ; Zabbix monitoring ; Web hosting service ; Clustering ; Load balancing ; Hosting control panel ; Open source ; PHP ; HAProxy ; Clúster mysql ; Keepalived ; Bind DNS ; Alta disponibilitat ; Monitorització zabbix ; Servei allotjament web ; Clusterització ; Balanceig de càrrega ; Tauler de control per hosting ; Codi obert



13 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2018-04-09, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir