L'impacte del moviment "idol" en la societat japonesa
de la Torre Garcia, Ida
Guarné, Blai, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: El impacto del movimiento "idol" en la sociedad japonesa
Títol variant: The Impact of the Idol Movement in Japanese Society
Data: 2017
Resum: Els idols són persones que formen part del món de la indústria de l'entreteniment japonesa que no destaquen en cap habilitat en especial, però que han esdevingut un fenomen de masses a nivell nacional. Desenvolupen tota mena de rols dins el món de l'entreteniment però sense mai tenir talent en cap d'ells. Els idols, però, són molt més que simples productes amb la finalitat de ser consumits pel públic japonès. A través d'ells podem arribar a comprendre un seguit d'aspectes de la societat japonesa que no podem comprendre sense tenir en consideració la gran presència i impacte que ha tingut el moviment idol en el conjunt de la societat des dels seus inicis fins l'actualitat.
Resum: Los idols son personas que forman parte del mundo de la industria del entretenimiento japonés que no destacan en ninguna habilidad es especial, pero que se han convertido en un fenómeno de masas a nivel nacional. Llevan a cabo todo tipo de roles dentro del mundo del entretenimiento pero sin tener nunca un talento especial en ninguno de ellos. Los idols, no obstante, son mucho más que simples productos con el fin de ser consumidos por el público japonés. A través de ellos podemos llegar a comprender un seguido de aspectos de la sociedad japonesa que no podemos comprender sin tener en cuenta el impacto y la presencia que ha tenido el movimiento idol en el conjunto de la sociedad desde sus inicios hasta la actualidad.
Resum: Idols in Japan are part of the Japanese entertainment industry who do not particularly excel in any specific skill regardless of their popularity across the country. They develop several roles within the entertainment world, but they never have a specific talent in any of them. Idols, nevertheless, are much more than just products to be consumed by the Japanese audience. Through them, we can come to understand several aspects of Japan's society that we would not be able to understand without taking into consideration the notorious presence and impact the idol movement has had in society since its beginnings to the present day.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Idols ; Jpop ; Japó ; Johnny's Entertainment ; Societat ; AKB48 ; Gènere ; Japón ; Sociedad ; Género ; Japan ; Society ; Gender



36 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2018-05-03, darrera modificació el 2023-02-24



   Favorit i Compartir