Optimización de portafolios : teoría, comparación y aplicaciones
Martínez Navarro, Cristina
Cabaña Nigro, Alejandra, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2016
Descripció: 29 pag.
Resum: Acadèmics i professionals del món financer, generalment, acostumen a optimitzar les carteres d'actius mitjançant el criteri de la mitjana-variància de Markowitz. Aquest fixa el seu objectiu en maximitzar els beneficis esperats ajustats al risc i en funció de com interactuen aquests dos paràmetres determina el conjunt de carteres òptimes. No obstant, existeixen altres criteris alternatius que tenen una idea subjacent i no menys plausible; tant la taxa de Sharpe com la maximització de la mitjana geomètrica tenen com objectiu maximitzar el creixement esperat del capital invertit, per tal d'optimitzar els guanys a llarg termini. Aquest criteri té diverses propietats que el fan atractiu i és senzill d'implementar, tot i això, sembla ser que ha adquirit un paper secundari a l'hora de solucionar el problema de selecció de carteres. A més, existeix una extensió de la mitjana geomètrica, el criteri de Kelly; més desconegut en el món de les inversions degut a les aplicacions en els jocs d'atzar, aquest mètode considera que hi ha una proporció òptima del capital que un inversor ha d'invertir en cada actiu en funció de les possibilitats. L'objetiu final d'aquets article es comparar els criteris esmentats des d'una perspectiva teòrica i empírica. Els resultats presentats i discutits ens plantegen la pregunta: Estan ajustant els acadèmics y professionals les carteres amb un enfoc útil a la realitat?.
Resum: Académicos y profesionales del mundo financiero, generalmente, optimizan los portafolios mediante el criterio de la media-varianza de Markowitz. Su objetivo es maximizar los beneficios esperados ajustados al riesgo para determinar el conjunto de carteras óptimas. No obstante, existen otros criterios alternativos que tienen una idea subyacente y no menos plausible; el ratio de Sharpe y la maximización de la media geométrica tienen como objetivo maximizar el crecimiento esperado del capital invertido, con lo que su objetivo es optimizar la riqueza a largo plazo. Este criterio tiene varias propiedades atractivas y es fácil de implementar, sin embargo, parece haber tomado un papel secundario ante el problema de selección de carteras. Además, existe una extensión de la media geométrica, el criterio de Kelly; más desconocido en el mundo de las inversiones por su aplicación en los juegos de azar, este método considera que hay una proporción óptima del capital que un inversor debe invertir en cada activo en función de sus ventajas. El objetivo final de este artículo es comparar los criterios mencionados desde una perspectiva teórica y empírica. Los resultados presentados y discutidos nos plantean la pregunta: ¿Están ajustando los académicos y profesionales las carteras con un enfoque útil a la realidad?.
Resum: Academics and practitioners usually optimize portfolios on the basis of mean and variance of Markowitz. They set the goal of maximizing risk-adjusted returns and thus determine their optimal exposures to the assets considered. However, there is an alternative criterion that has an equally plausible underlying idea; The Sharpe ratio and geometric mean maximization aims to maximize the growth of the capital invested, thus seeking to maximize terminal wealth. This criterion has several attractive properties and is easy to implement, and yet it seems to have taken a back seat to the maximization of risk-adjusted returns. Furthermore, there is an extension of maximization geometric mean called Kelly criterion; most unknown in the investments world due to its applied in gambling, this method considers that there is an optimal proportion of capital that investors should invest in each asset according to their odds. The ultimate goal of this article is to compare both criteria from an empirical and theoretical perspective. The results reported and discussed leave the question: Are academics and practitioners overlooking a useful portfolio approach?.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estadística Aplicada [2501919]
Pla d'estudis: Grau en Estadística Aplicada [973]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Carteras de inversión ; Optimización ; Activos ; Markowitz ; Ratio de Sharpe ; Portfolio ; Optimization ; Assets ; Sharpe Ratio ; GMM ; Kelly Criterion ; Cartera d'inversions ; Optimització ; Actius ; Taxa de Sharpe ; MMG ; Criteri de Kelly



30 p, 637.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2018-06-07, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir