Introducció a la Comptabilitat [102366]
Marti Ballester, Carmen Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Introduction to Accounting
Títol variant: Introducción a la Contabilidad
Data: 2018-19
Resum: Context: L'assignatura de Introducció a la comptabilitat és la primera que s'imparteix en el grau dins de l'àrea de comptabilitat i la única que s'imparteix en el primer curs. Estableix les bases conceptuals que permeten amb posterioritat cursar les assignatures d'anàlisi d'estats financers, comptabilitat financera o comptabilitat de societats per posar alguns exemples. Objectius: Comprendre les fonaments de la comptabilitat i el seu marc conceptual: normativa, principis i criteris de valoració. Conèixer i saber desenvolupar el procés o cicle comptable d'una empresa: operacions de l'empresa amb el mon exterior. Determinació del resultat de l'exercici i presentació dels comptes anuals d'acord amb el Pla General de Comptabilitat vigent. Entendre la situació econòmica i financera de l'empresa.
Resum: This is a first year of "Introduction to Accounting". This course establishes the foundation for other specific accounting subjects such as accountancy of companies, financial statement analysis, public accounting, accounting for cooperative organizations or for non-profit organizations. The main aims of this first course are: 1. To familiarize students with the accounting framework, general accounting principles and accounting regulation 2. To understand what are the main accounting elements: assets, liabilities, income, expense and equity 3. To familiarize them with the annual accounts, the balance sheet and the income statement 4. To understand the accounting cycle and learn how to both start it and close it at the end of the year 5. To learn how to elaborate the balance sheet and the income statement.
Resum: Contexto: La asignatura de "Introducción a la contabilidad" es la primera que se imparte en el grado dentro del área de contabilidad y es la única que se imparte en primer curso. Establece las bases conceptuales que permiten con posterioridad cursar las asignaturas de análisis de estados financieros, contabilidad financiera o contabilidad de sociedades por poner algunos ejemplos. Objectivos: Comprender los fundamentos de la contabilidad y su marco conceptual: normativa, principios y criterios de valoración. Conocer y saber desarrollar el proceso o ciclo contable de una empresa: operaciones de la empresa con el entorno. Determinación del resultado del ejercicio y presentación de las cuentas anuales de acuerdo con el Plan General Contable vigente. Entender la situación económica y financiera de la empresa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Administració i Direcció d'Empreses [2501572] ; Economia [2501573]
Pla d'estudis: Grau en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]Català
5 p, 84.3 KB

Anglès
5 p, 87.1 KB

Castellà
5 p, 84.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir