Metalls en Biologia i Medicina [102520]
Capdevila Vidal, Maria Mercè
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Metals in Biology and Medicine
Título variante: Metales en Biología y Medicina
Fecha: 2018-19
Resumen: "Metalls en Biologia i Medicina" és una assignatura de quart curs en la que l'alumne ha d'adquirir una visió general dels continguts fonamentals de l'àrea de coneixement de la Química Bioinorgànica. L'objectiu general d'aquesta assignatura és que, a partir dels coneixements generals de química, biologia, química inorgànica i bioquímica adquirits en assignatures cursades prèviament, l'alumne assoleixi un coneixement bàsic de com és d'important la presència dels metalls en els essers vius tant des del punt de vista de la Biologia com del de la Medicina. Els objectius formatius de l'assignatura es poden resumir en: 1) Conèixer i entendre l'essencialitat i toxicitat dels metalls en els sistemes biològics i la seva importància i ús en diagnosi i teràpia 2) Conèixer els principals tipus de metal·loproteïnes i cofactors metàl·lics, les seves funcions i el paper del centre metàl·lic en cadascuna d'elles 3) Conèixer els principals fàrmacs, tant de teràpia com de diagnosi, que contenen metalls i els seus mecanismes d'acció 4) Aprendre a treballar experimentalment amb material biològic.
Resumen: "Metalls en Biologia i Medicina" is a fourth-year subject in which the student must acquire a general view of the fundamental co The general objective of this subject is that, from the general knowledge of chemistry, reaches a basic knowledge of how important is the presence of metals in living beings both from the point of view of Biology an The training objectives of the subject can be summarized in: 1) To know and understand the essentiality and toxicity of metals in biological systems 2) To know the main types of metalloproteins and metal cofactors, their functions and 3) To know the main drugs, both in therapy and diagnosis, that contain metals and the 4) To learn to experimentally work with biological material 1.
Resumen: "Metalls en Biologia i Medicina" es una asignatura de cuarto curso en la que el alumno debe adquirir una visión general de los El objetivo general de esta asignatura es que, a partir de los conocimientos generales Los objetivos formativos de la asignatura se pueden resumir en: 1) Conocer y entender la esencialidad y toxicidad de los metales en los sistemas bioló 2) Conocer los principales tipos de metaloproteínas y cofactores metálicos, sus funcio 3) Conocer los principales fármacos, tanto de terapia como de diagnóstico, que contie 4) Aprender a trabajar experimentalmente con material biológico 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Química [2502444]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Química [953]Català
6 p, 85.3 KB

Anglès
10 p, 89.7 KB

Castellà
11 p, 89.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-06-22, última modificación el 2020-02-01   Favorit i Compartir