Models d'Anàlisi en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [43881]
Navarro Pastor, José Blas
Riba Lloret, M. Dolors
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Analysis Models in Clinical and Health Psychology Research
Títol variant: Modelos de Análisis en Investigación en Psicología Clínica y de la Salud
Data: 2018-19
Resum: Proporcionar les habilitats necessàries (teòriques i instrumentals) perquè l'alumne sigui capaç de: - Realitzar l'anàlisi de dades d'una investigació mitjançant models de regressió lineal o logística, tant amb la finalitat de predir la resposta com d'estudiar la influència d'una exposició sobre la resposta. - Incorporar en el procés de modelatge estadístic els fenòmens de la interacció i la confusió. - Realitzar el diagnòstic de les condicions d'aplicació dels models de regressió lineal i logística. - Distingir una variable moderadora d'una variable mediadora, i plantejar juntament amb estimar models d'equacions estructurals per a l'anàlisi de models de mediació. - Interpretar els resultats dels models de regressió i SEM, sabent seleccionar aquells més adequats per a ser inclosos a l'informe d'investigació.
Resum: Provide the necessary skills (theoretical and instrumental) so that the student is able to: - Carry out data analysis of a research using linear or logistic regression models, both in order to predict the response and to study the influence of an exposure on the response. - Incorporate the phenomena of interaction and confusion into the statistical modeling process. - Perform the diagnosis of the conditions of application of linear and logistic regression models. - Distinguish a moderator variable from a mediator variable, and propose together with the estimation of models of structural equations for the analysis of mediation models. - Interpret the results of the regression models and SEM, being able to select those most suitable to be included in the research report.
Resum: Proporcionar las habilidades necesarias (teóricas e instrumentales) para que el alumno sea capaz de: - Realizar el análisis de datos de una investigación mediante modelos de regresión lineal o logística, tanto con la finalidad de predecir la respuesta como de estudiar la influencia de una exposición sobre la respuesta. - Incorporar en el proceso de modelado estadístico los fenómenos de la interacción y la confusión. - Realizar el diagnóstico de las condiciones de aplicación de los modelos de regresión lineal y logística. - Distinguir una variable moderadora de una variable mediadora, y plantear junto a estimar modelos de ecuaciones estructurales (SEM) para el análisis de modelos de mediación. - Interpretar los resultados de los modelos de regresión y SEM, sabiendo seleccionar aquellos más adecuados para ser incluidos en el informe de investigación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]Català
4 p, 75.2 KB

Anglès
4 p, 74.5 KB

Castellà
4 p, 75.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir