Reactors, Instrumentació i Control [103226]
Pérez Cañestro, Julio Octavio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Reactors, Instrumentation and Control
Títol variant: Reactores, Instrumentación y Control
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura Reactors, instrumentació i control en la titulació. Aquesta és una assignatura de segon curs, de caràcter obligatori, que inicia als estudiants en els sistemes en els que tenen lloc reaccions, el concepte i tipus de reactors ideals i les principals desviacions d'aquesta idealitat. En aquest sentit, es partirà de la base que l'alumne ha cursat l'assignatura Fonaments de Processos, i per tant coneix els balanços de matèria i energia i els sap aplicar en sistemes sense reacció. D'altra banda, qualsevol equip o procés, sigui a nivell industrial o de laboratori o fins i tot casolà requereix un seguiment de la seva operació i un control d'aquesta. Per tant, s'introduirà a l'alumne en les bases del control i de la instrumentació necessària per dur-lo a terme i per fer el seguiment d'un equip, instal·lació o procés. Es donarà importància també a les conseqüències ambientals i econòmiques de l'elecció del reactor adequat i del sistema de control més adient. Els objectius formatius de l'assignatura són: 1. Aplicar els principis de l'enginyeria química a l'estudi de reactors ideals i establir les principals desviacions de la idealitat. 2. Determinar la necessitat d'un sistema de control, identificar les variables a controlar i reconèixer i diferenciar els instruments necessaris per dur a terme aquest control. 3. Conèixer les conseqüències ambientals i econòmiques derivades de l'elecció d'un reactor i d'un sistema de control.
Resum: The course Reactors, instrumentation and control in the bachelor. This course belongs to the second bachelor year and it is mandatory. The course introduces the students in the production systems that involve chemical reactions, the concept and types of ideal reactors and the main deviations from ideality. In this sense, it will be assumed that the student has passed through the course Processes fundamentals, and therefore that he/she knows the mass and energy balances in production systems without chemical reaction. On the other hand, any equipment or process, independently of the scale (full industrial scale, laboratory or even domestic food processes) require of monitoring and control of the operation. Therefore, the student will be introduced into the basis of process control and required instrumentation for the common operations found in the food industry. Extra attention will be paid to the environmental and economic consequences of the reactor type selected as well as the control system decided.
Resum: La asignatura Reactores, instrumentación y control en la titulación. Esta es una asignatura de segundo curso, de carácter obligatorio, que inicia a los estudiantes en los sistemas de producción que incluyen reacciones químicas, el concepto y tipos de reactores ideales y las principales desviaciones de esta idealidad. En este sentido, se partirá de la base que el alumno ha cursado la asignatura Fundamentos de Procesos, y que por tanto concece los balances de materia y energía en sistemas sin reacción química. Por otra parte, cualquier equipo o proceso, sea a nivel industrial o de laboratorio o incluso casero requiere un seguimiento de la operación y control de la misma. Por tanto, se introducirá al alumno en las bases del control y de la instrumentación necesaria para llevarlo a cabo y para realizar el seguimiento del equipo, instalación o proceso. Se dará importancia también a las consecuencias ambientales y económicas de la elección del reactor adecuado y del sistema de control idóneo en cada caso.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
5 p, 85.1 KB

Anglès
5 p, 84.8 KB

Castellà
5 p, 83.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir