Producció Periodística Multiplataforma [103115]
Giraldo Luque, Santiago
Baiges Planas, Francisco
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Producción Periodística Multiplataforma
Date: 2018-19
Abstract: L'assignatura pretén l'aplicació pràctica de les competències periodístiques de producció de continguts multimèdia i el conjunt de rutines organitzatives, encaminades a l'elaboració de productes periodístics en un context de producció periodística multiplataforma. S'abordaran les peculiaritats de les redaccions i la producció multiplataforma d'un producte específic, la transformació del perfil professional, els nous llenguatges audiovisuals i com s'han d'utilitzar les xarxes socials. Es pretén que els futurs graduats i graduades siguin capaços de crear, planificar, dirigir i produir productes periodístics multiplataforma. Tant el material com la dinàmica de l'assignatura tenen un alt component pràctic. Les pràctiques consistiran en una simulació professional en un entorn real a partir de la creació d'un mitja periodístic multiplataforma que treballi de forma igual a la realitat. L'alumnat elaborarà productes periodístics en qualsevol suport. A més, seran capaços de prendre les decisions que es requereixin, independentment del lloc de treball que ocupin a l'escala laboral periodística o en el mitjà en el que treballin. 1 L'assignatura s'integra dins de la matèria de "Producció periodística" i dins d'aquest bloc formatiu aporta els coneixements pràctics i les bases teòriques per entendre el context de la producció periodística multiplataforma i de les rutines periodístiques. L'objectiu principal és dotar a l'alumnat de les competències necessàries en la producció, realització, direcció i creació de productes periodístics en tots els formats i suports digitals. Es facilitarà que l'alumnat conegui el context deles noves exigències professionals relacionades amb les formes d'expressió digitals.
Abstract: La asignatura pretende la aplicación práctica de las competencias periodísticas de producción de contenidos multimedia y el conjunto de rutinas organizativas, encaminadas a la elaboración de productos periodísticos en un contexto de producción periodística multiplataforma. Se abordarán las peculiaridades de las redacciones y la producción multiplataforma de un producto específico, la transformación del perfil profesional, los nuevos lenguajes audiovisuales y cómo deben utilizarse las redes sociales. Se pretende que los futuros graduados sean capaces de crear, planificar, dirigir y producir productos periodísticos multiplataforma. Tanto el material como la dinámica de la asignatura tienen un alto componente práctico. Las prácticas consistirán en una simulación profesional en un entorno real a partir de la creación de un medio periodístico multiplataforma que trabaje de forma igual a la realidad. El alumnado elaborará productos periodísticos en cualquier soporte. Además, serán capaces de tomar las decisiones que se requieran, independientemente del lugar de trabajo que ocupen en la escala laboral periodística o en el medio en el que trabajen. La asignatura se integra dentro del área de "Producción periodística" y dentro de este bloque formativo aporta los conocimientos prácticos y las bases teóricas para entender el contexto de la producción periodística multiplataforma y de las rutinas periodísticas. El objetivo principal es dotar al alumnado de las competencias 1 multiplataforma y de las rutinas periodísticas. El objetivo principal es dotar al alumnado de las competencias necesarias en la producción, realización, dirección y creación de productos periodísticos en todos los formatos y soportes digitales. Se facilitará que el alumnado conozca el contexto de las nuevas exigencias profesionales relacionadas con las formas de expresión digitales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]Català
10 p, 105.5 KB

Castellà
10 p, 107.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-06-29, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir