Psicooncologia i Cures Pal·liatives [43877]
Limonero García, Joaquín Timoteo
Font Guiteras, Antoni
Gómez Romero, María José
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Psychooncology and Palliative Care
Título variante: Psicooncología y Cuidados Paliativos
Fecha: 2018-19
Resumen: L'objectiu d'aquest mòdul consisteix a proporcionar als estudiants un coneixement expert relacionat amb la psicologia oncològica (psicooncologia) i les cures pal. liatives, per poder posteriorment, dissenyar projectes d'intervenció o d'investigació basats en la rigurositat i en l'evidència científica. L'estudiant podrà comprendre el procés de malaltia i les reaccions emocionals que comporta la malaltia per al pacient (i també per a la família o cuidador) des del punt de vista biopsicosocial, des del diagnòstic, el tractament, la supervivència, la recaiguda o el final de la vida. . Els estudiants seran capaços d' analitzar els factors implicats en el benestar, el sofriment i la qualitat de vida de l'afectat i la seva família. També podrà comprendre els factors implicats en el procés de dol dels allegats. Es presenta la psicooncologia i les cures paliatives com un procés assistencial continu amb les seves característiques diferenciadores tant respecte a les intervencions psicològiques com a les reaccions emocionals i adaptatives que experimenten els malalts i familiars. S'inclou la discussió i anàlisi crítica de les principals línies d'investigació tant en psicooncologia com en cures pal. liatives, així com les dificultats específiques d'estudi d'aquests àmbits, on els professors experts en el tema, podran explicar a més la seva pròpia experiència assistencial.
Resumen: El objetivo de este módulo consiste en proporcionar a los estudiantes un conocimiento experto relacionado con la psicología oncológica y los cuidados paliativos, para poder posteriormente, diseñar proyectos de intervención o de investigación basados en la rigurosidad y en la evidencia científica. El/La estudiante podrá comprender el proceso de enfermedad y las reacciones emocionales que conlleva la enfermedad y su tratamiento para el paciente (y también para su familia, en especial el cuidador principal) desde el punto de vista biopsicosocial, desde el diagnóstico, al tratamiento, la curación (supervivencia), la recaída o el final de la vida. Se analizarán los factores implicados en el bienestar, el sufrimiento y la calidad de vida del afectado y de su familia. También podrá comprender los factores implicados en el proceso de duelo de los deudos. Se presenta la psicooncología y los cuidados paliativos como un proceso asistencial continuo con sus características diferenciadoras tanto respecto a las intervenciones psicológicas que se realizan como a las reacciones emocionales y adaptativas que experimentan tanto los enfermos como sus familiares o allegados. Se incluye la discusión y análisis crítico de las principales líneas de investigación tanto en psicología oncológica como en cuidados paliativos, así como las dificultades específicas de estudio de estos ámbitos, donde los profesores expertos en el tema, podrán explicar además su propia experiencia asistencial.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Plan de estudios: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]Català
5 p, 88.2 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 63.5 KB

Castellà
5 p, 88.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-06-29, última modificación el 2020-08-08   Favorit i Compartir