Policia i seguretat [100442]
Guillén Lasierra, Francesc
Restrepo Arrufat, Ferran
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Policing
Títol variant: Policía y seguridad
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura té com a objectiu fonamental proporcional una visió sobre la funció de la policia a les nostres societats, la seva ubicació en el sistema de justícia penal, en l'Administració Pública, la seva relació amb la ciutadania, les funcions que du a terme (preventives, reactives i assistencials), l'abast i límits d'aquestes funcions, així com les característiques fonamentals de la cultura i l'organització policials, mostrant allò que és comú a totes les organitzacions policials i allò que varia en funció dels models i les polítiques públiques. Com a segon objectiu, complementari de l'anterior, l'assignatura contextualitza la policia, la seguretat i la justícia penal com a àmbits concèntrics (essent la seguretat el més gran). Els estudiants han d'identificar amb claredat quin és el rol de la policia en el marc de la justícia penal i de la seguretat en general, entendre el significat de les seves funcions, especialment la seva relació amb el delicte i la llei, i conèixer les característiques bàsiques de l'organització policial així com dels altres actors que més habitualment cooperen amb la policia en l'exercici i el compliment de les seves funcions, en especial de la seguretat privada. Han de tenir també nocions bàsiques de planificació de la seguretat.
Resum: This subject has as fundamental aim to offer an overview about policing in our society. That's to say, its place in the Criminal Justice System, in the Public Administration, its relationships with the public, the functions performed by the police (preventative, reactive and supportive). The course also focuses on the scope and limit of police functions, the police culture, stressing what is common in all police organisation and what varies in function of the models and public policies. As second objective, complementary to the previous one, this subject contextualises police, security and criminal justice as concentric circles (being security the largest). Students should clearly indentify police role within the framework of Criminal justice and security in general. They should also understand the meaning of its functions, namely, its relationship with crime and law and identify the main traits of the police organisation and those of other usual police partners, especially private security. Eventually students should have basic knowledge on security planning.
Resum: La asignatura tiene como objetivo fundamental proporcionar una visión sobre la función de la policía en nuestra sociedad, su ubicación en el sistema de justicia penal, en la Administración Pública, su relación con la ciudadanía, las funciones que lleva a cabo (preventivas, reactivas y asistenciales), el alcance y los límites de estas funciones, así como las características fundamentales de la cultura y la organización policiales, mostrando aquello que es común a todas las organizaciones policiales y aquello que varía en función de los modelos y las políticas públicas. Como segundo objetivo, complementario del anterior, la asignatura contextualiza la justicia penal, la policía y la seguridad como ámbitos concéntricos (siendo la seguridad el mayor). Los estudiantes han de identificar con claridad cuál es el rol de la policía en el marco de la justicia penal y de la seguridad en general, entender el significado de sus funciones, especialmente su relación con el delito y la ley, y conocer las características básicas de la organización policial así como de los otros actores que más habitualmente cooperen con la policía en el ejercicio y el cumplimiento de sus funciones, en especial de la seguridad privada. Han de tener también nociones básicas de planificación de la seguridad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Criminologia [2500257]
Pla d'estudis: Grau en Criminologia [805]Català
9 p, 102.9 KB

Anglès
9 p, 99.5 KB

Castellà
10 p, 101.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-29, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir