Informació i Procés Documental [42962]
Cid Leal, María Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Additional title: Processing Information and Documentation
Additional title: Información y Proceso Documental
Date: 2018-19
Abstract: Els objectius principals d'aquesta assignatura són oferir els fonaments teòrics i pràctics necessaris que permetin: Conèixer quina és la funció i objectiu de l'anàlisi documental. Familiaritzar l'estudiant amb la terminologia de l'anàlisi documental i la recuperació de la informació. Conèixer els fonaments teòrics i pràctis a partir dels quals s'elaboren els instruments de recuperació de la informació, amb especial èmfasi en els catàlegs i les bases de dades documentals. Aprendre a analitzar formalment els documents, tenint en compte els principis generals de les AACR. Introduir els conceptes bàsics de l'anàlisi i representació de contingut dels documents i presentar les característiques de la Llista d'encapçalaments de matèria en català i la Classificació Decimal Universal (CDU). Conèixer i utilitzar ePèrgam.
Abstract: The main objective of this course is to provide the theoretical and practical foundations necessary to make the student able to: - Understand the importance of processing information and documentation. - Get familiarized with the specialized terminology. - Know the theoretical and practical foundations for the construction of library catalogs and bibliographic databases. - Know and use the Anglo-American Cataloguing Rules (AACR). - Know and use the List of Subject Headings in Catalan (LEMAC) and the Universal Decimal Classification (UDC). - Know and use ePèrgam.
Abstract: Los objetivos principales de esta asignatura son ofrecer los fundamentos teóricos y prácticos necesarios que permitan: - Conocer cuál es la función y el objetivo del análisis documental. - Familiarizar al estudiante con la terminología del análisis documental y la recuperación de la información. - Conocer los fundamentos teóricos y prácticos a partir de los cuales se elaboran los instrumentos de recuperación de la información, con especial énfasis en los catálogos y las bases de datos documentales. - Aprender a analizar formalmente los documentos, teniendo en cuenta los principios generales de las ISBD y las AACR. - Introducir los conceptos básicos del análisis y representación de contenido de los documentos y presentar las características de la Lista de Encabezamientos de Materia en Catalán (LEMAC) y la Clasificación Decimal Universal (CDU). -Conocer y usar ePèrgam.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura [4313816]
Study plan: Màster Universitari en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura [1166]Català
5 p, 81.8 KB

Anglès
5 p, 79.5 KB

Castellà
6 p, 83.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-06-29, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir