Espai Jurídic Comú [40894]
de Dios Marcer, José María
Vilà Costa, Blanca
Górriz López, Carlos
Rojo Torrecilla, Eduardo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Common Legal Space
Título variante: Espacio Jurídico Común
Fecha: 2018-19
Resumen: - Proporcionar instruments per a entendre les bases de l'arquitectura legal del mercat interior europeu, és a dir, el règim de les llibertats de circulació (en concret, s'analitzaran la lliure circulació de persones i de mercaderies, i els drets d'establiment i de prestació de serveis) i la política de la UE en matèria de competència en el mercat. - Familiarització amb la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en la matèria, i en particular amb la metodologia emprada per a analitzar la compatibilitat o no de les mesures que puguin suposar algun tipus de restricció a la lliure circulació entre Estats membres. - Possibilitar que l'alumnat adquireixi eines per a pronuciar-se sobre casos concrets relacionats amb la matèria estudiada. - A partir de les bases adquirides durant el curs, possibilitar que l'alumnat pugui aprofundir en temes específics, per exemple mitjançant la realització d'un Treball de Final de Màster (veure la guia corresponent al TFM). 1.
Resumen: - To provide the tools to understand the bases of the legal architecture of the European internal market, that is, the regime of the so-called freedoms of circulation (in particular, freemovement of persons and goods, as well as the rights of establishment and provision of services) and the EU policy on competition in the market. - Familiarization with the criteria used by the Court of Justice of the European Union to decide on the compatibility or otherwise of the measures of the Member States with the EU Law on free movement. - To facilitate that students acquire the necessary tools to work on specific cases related to this subject. - To train students to be able to deep on the specific topics of the program, for example through the completion of a Master Final Project.
Resumen: - Proporcionar los instrumentos para entender las bases de la arquitectura legal del mercado interior europeo, esto es, el régimen de las llamadas libertades de circulación (en concreto, se analizará la circulación de personas y de mercancías, así como los derechos de establecimiento y de prestación de servicios) y la política de la UE en materia de competencia en el mercado. - Familiarización con los criterios empleados por el Tribunal de Justicia de la Unión Europea para decidir sobre la compatibilidad o no de las medidas de los Estados miembros con el Derecho de la UE en materia de libre circulación. - Facilitar que los estudiantes adquieran los instrumentos necesarios para pronunciarse sobre casos específicos relativos a la materia estudiada. - A partir de las bases proporcionadas en este módulo, posibilitar una profundización en temas específicos por parte de los estudiantes, por ejemplo mediante la realización de un Trabajo de Final de Máster (véase la guía del módulo correspondiente).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Integració Europea [4313791]
Plan de estudios: Màster Universitari en Integració Europea [1164]Català
7 p, 88.7 KB

Anglès
6 p, 83.7 KB

Castellà
7 p, 84.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-06-29, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir