Guió Audiovisual de Ficció [103065]
Palencia Villa, Rosa Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Guión Audiovisual de Ficción
Data: 2018-19
Resum: Bloc formatiu: Matèria L'assignatura forma part de la matèria de "Narrativa Audiovisual", que "Proporciona els fonaments bàsics per la construcció de missatges audiovisuals a partir de les distintes teories narratives, de la dramatúrgia i de la naturalesa expressiva dels llenguatges audiovisuals. Aquesta matèria aporta també coneixements sobre les tècniques i els models específics per la creació de guions en els diferents mitjans audiovisuals, segons gèneres i formats" (Memòria de Grau en Comunicació Audiovisual aprovat per l'ANECA). La matèria de Narrativa Audiovisual al grau en Comunicació Audiovisual, està formada per les següents assignatures: Narrativa audiovisual: 1er Curs - 2on. semestre Guió audiovisual de ficció: 2on. Curs - 1er. semestre Guió audiovisual de no ficció: 3er. Curs - 1er. semestre Tècniques de guió audiovisual: 4t Curs (optativa) Dramatúrgia i guió cinematogràfic: 4t Curs (optativa) 1 Rellevància de l'assignatura L'assignatura proveeix l'alumnat d'eines, tant teòriques com pràctiques, per a la creació de guions de ficció radiofònics, televisius i cinematogràfics. Suposa el següent esglaó en el desenvolupament de la matèria que més tard continuarà amb la resta d'assignatures de guió. La rellevància de l'assignatura prové també del fet que la formació com a guionista audiovisual és una de les més freqüents sortides professionals pels graduats (abans llicenciats) en Comunicació Audiovisual, segons consta en totes les dades oficials disponibles,com ara L'observatori de graduats (UAB) i el Libro Blanco Títulos de Grado en Comunicación (ANECA, 2005). Objectius formatius: - Conèixer i entendre els conceptes teòrics fonamentals per la creació de guions audiovisuals. - Analitzar críticament productes de ficció radiofònica, televisiva i cinematogràfica des de la seva perspectiva narrativa. - Relacionar i aplicar els conceptes teórics i tècnics en la creació de guions de ficció radiofònics, televisius i cinematogràfics. - Reflexionar críticament sobre la situació de les dones tant a dins de la indústria audiovisual com en la seva representació a la ficció audiovisual.
Resum: La asignatura forma parte de la materia "Narrativa Audiovisual", que "Proporciona los fundamentos básicos para la construcción de mensajes audiovisuales a partir de las distintas teorías narrativas, de la dramaturgia y de la naturaleza expresiva de los lenguajes audiovisuales. Esta materia aporta también conociientos sobre las técnicas y modelos específicos para la creación de guiones en los diferentes medios audiovisuales, según géneros y formatos" (Memoria del Grado en Comunicación Audiovisual aprobado por la ANECA). La materia de Narrativa Audiovisual en el Grado en Comunicación Audiovisual, está formada por las siguientes asignaturas: Narrativa audiovisual: 1er Curso - 2o. semestre Guion audiovisual de ficción: 2o. Curso - 1er. semestre Guion audiovisual de no ficción: 3er. Curso - 1er. semestre Técnicas de guión audiovisual: 4rt. Curso- optativa (mención cine) Dramaturgia y guión cinematográfico: 4rt. Curso- optativa (mención multimedia) Relevancia de la asignatura La asignatura provee al alumnado de herramientas tanto teóricas como prácticas para la creación de guiones radiofónicos, televisivos y cinematográficos de ficción. Supone el siguiente escalón en el desarrollo de la materia que más tarde continuará con el resto de asignaturas relacionadas con el guión audiovisual. Por otra 1 materia que más tarde continuará con el resto de asignaturas relacionadas con el guión audiovisual. Por otra parte, la formación como guionista audiovisual es una de las más frecuentes salidas profesionales para los graduados (antes licenciados) en Comunicación Audiovisual, según consta en los datos oficiales disponibles, como El observatorio de graduados (UAB) o el Libro Blanco Títulos de Grado en Comunicación (ANECA, 2005). Objetivos formativos: - Conocer y entender los conceptos fundamentales para la creación de guiones audiovisuales. - Analizar críticamente productos de ficción radiofónica, televisiva y cinematográfica desde la perspectiva narrativa. - Relacionar y aplicar los conceptos teóricos y técnicos en la creación de guiones de ficció radiofónicos y audiovisuales. - Reflexionar críticamente sobre la situación de las mujeres tanto dentro de la industria audiovisual como en su representación en los productos de ficción audiovisual.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Comunicació Audiovisual [2501928]
Pla d'estudis: Grau en Comunicació Audiovisual [1196]Català
6 p, 87.0 KB

Castellà
6 p, 86.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir