Evolució de les Cures i el Pensament en Infermeria [101803]
Mestres Soler, Olga
Perez Conesa, Maria Cristina
Aguayo Gonzalez, Mariela Patricia
Arreciado Marañón, Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Evolución de los cuidados y pensamiento enfermero
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura Evolució de les cures i Pensament Infermer està considerada com a obligatòria dins les directrius generals de Bases de la Infermeria del pla d'estudis, de la Universitat Autònoma de Barcelona, per a l'obtenció del títol de grau en infermeria. Les cures infermeres ajuden a la persona, família o comunitat a assumir les seves responsabilitats en matèria de salut i a mobilitzar els recursos per a mantenir-la o millorar-la en l'entorn en que es desenvolupa, així com a fomentar l'autocura. Aquesta matèria pretén introduir l'estudiant en les Ciències de la Infermeria, perquè pugui comprendre la funció primordial i diferenciada de la professió infermera i pugui integrar, en cursos successius, els fonaments teòrics i metodològics. Els objectius principals d'aquesta assignatura són: 1) Explicar les maneres d'emmalaltir i d'estar sa en els éssers humans al llarg del temps. 2) Identificar les persones que han influït en el progrés de les cures infermeres. 3) Comprendre els diversos esdeveniments socials i culturals que han influït en el progrés de les cures infermeres. 4) Descriure quines cures realitzaven les infermeres en els diferents períodes històrics. 1 5) Analitzar l' evolució cap a l' equitat de gènere en la professió infermera 6) Comprendre l'evolució de la formació infermera. 7) Explicar els models conceptuals de la infermeria.
Resum: La asignatura Evolución de los Cuidados y Pensamiento Enfermero está considerada como obligatoria dentro de las directrices generales de las Bases de la Enfermería del plan de estudios de la Universidad Autónoma de Barcelona para la obtención del título de Grado en Enfermería. Los cuidados enfermeros ayudan a la persona, familia o comunidad a asumir sus responsabilidades en materia de salud y a movilizar los recursos necesarios para mantenerla o mejorarla, así como a fomentar el autocuidado. Esta asignatura pretende introducir al estudiante en las Ciencias de la Enfermería para que pueda comprender la función primordial y diferenciada de la profesión enfermera y pueda integrar, en cursos sucesivos, los fundamentos teóricos y metodológicos. Los objetivos principales de esta asignatura son: 1) Explicar las maneras de enfermar y de estar sano de los seres humanos a lo largo del tiempo. 2) Identificar a las personas que han influido en el progreso de los cuidados enfermeros. 3) Comprender los diferentes acontecimientos sociales y culturales que han influido en el progreso de los cuidados enfermeros. 4) Describir qué cuidados realizaban las enfermeras en los diferentes periodos históricos 1 5) Analizar la evolución hacia la equidad de género en la profesión enfermera 6) Comprender la evolución de la formación enfermera. 7) Explicar los modelos conceptuales de la enfermería.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 93.3 KB

Castellà
7 p, 90.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir