Planificació Econòmica i Financera de l'Empresa [102365]
Vilardell Riera, Immaculada
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Planificación Económica y Financiera de la Empresa
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura és una continuació lògica de les assignatures relacionades amb la comptabilitat financera i la comptabilitat de gestió. S'inscriu dins de l'àrea de l'anàlisi econòmica del funcionament de l'empresa i està dedicada a desenvolupar el procés d'elaboració dels plans econòmics i financers, l'anàlisi de l'equilibri i l'optimització d'aquests plans, així com l'anàlisi de les desviacions respecte a la realitat posterior. Per tant, amb aquesta assignatura es pretén formar l'estudiant en els processos de planificació econòmica i financera d'una empresa, així com en la valoració de la seva utilitat per a l'establiment i l'avaluació de la gestió. En finalitzar el curs, l'alumne serà capaç de: - Formular un compte de resultat previst a partir de les previsions de vendes d'empreses multiproducte. - Realitzar simulacions de resultats previstos considerant canvis en les previsions d'activitat i costos inicials amb la finalitat d'optimitzar les previsions econòmiques. - Formular l'estat de cash-flow previst i ajustar les previsions financeres per aconseguir l'equilibri financer ex-ante. - Realitzar una anàlisi de les desviacions del resultat real respecte al previst per tal d'avaluar-ne la gestió.
Resum: La asignatura es una continuación de las asignaturas relacionadas con la contabilidad financiera y la contabilidad de gestión. Se inscribe dentro del área del análisis económico del funcionamiento de la empresa y está dedicada al desarrollo del proceso de elaboración de planes económicos y financieros; al análisis del punto de equilibrio y a la optimización de estos planes (simulación de resultados previstos, condiciones de viabilidad económica y ajustes financieros de la previsión para garantizar el equilibrio ex-ante), así como al análisis de las desviaciones entre previsión y realidad posterior. Por tanto, con esta asignatura se pretende formar al estudiante en los procesos de planificación económica y financiera de una empresa, así como en la valoración de su utilidad en el desarrollo y evaluación de la gestión. Al finalizar el aprendizaje, el alumno será capaz de: Formular un estado de resultado previsto a partir de las previsiones de ventas de empresas multiproducto. Realizar simulaciones de resultados previstos considerando cambios en las previsiones de actividad y en los costes iniciales con la finalidad de optimizar las previsiones económicas. Formular el estado de cash-flow previsto y ajustar las previsiones financieras para conseguir el equilibrio financiero ex-ante. Realizar un análisis de las desviaciones del resultado real respecto del previsto con el fin de evaluar la gestión.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Administració i Direcció d'Empreses [2501572] ; Economia [2501573]
Pla d'estudis: Grau en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]Català
6 p, 83.5 KB

Castellà
6 p, 83.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir