Educació per a la Salut [101804]
Aguayo-Gonzalez, Mariela
Jiménez Pera, Miguel
Gomez Garcia, Daniel
Bono Vosseler, Carmen
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Educación para la salud
Data: 2018-19
Resum: La finalitat de les cures que ofereixen les infermeres és promocionar la salut i potenciar l'autocura de cada persona, i de les que formen la unitat de convivència i la comunitat. Amb aquest marc de referència, aquesta assignatura pretén que els estudiantes siguin capaços de: - Seleccionar els marcs teòrics d'educació per a la salut pertinents per fomentar que les persones i grups s'autocuidin. - Planificar programes d'educació per a la salut tot seleccionant la metodologia pertinent segons cada situació/problema que es presenti i l'efectivitat demostrada. 1 - Aprendre el rol de la infermera per determinar les necessitats educatives y facilitar los processos d'aprenentatge de les persones de totes les edats, en qualssevol etapa de la vida i situació de salut que es trobin per autocuidar-se. - Promoure la igualtat de génere i donar poder a totes les dones i nenes en l'accés i oportunitat als programes d'Educació per a la salut. Aquesta assignatura ofereix las bases teòriques necessàries, per tal de poder determinar les diferents necessitats educatives de la comunitat. Durant els pràcticums l'estudiant seleccionarà els coneixements teòrics i metodològics per aplicar-los durant els processos assistencials. Els coneixements i metodologia d'aquesta assignatura es relacionen amb les altres assignatures del Grau en Infermeria dels cursos superiors relacionades amb el tenir cura al llarg de la vida de les persones i en diferents situacions de salut.
Resum: La finalidad de los cuidados que ofrecen las enfermeras es promocionar la salud y potenciar el autocuidado de cada persona y de las que forman la unidad de convivencia y la comunidad. Con este marco de referencia, esta asignatura pretende que los estudiantes sean capaces de: - Seleccionar los marcos teóricos de educación para la salud pertinentes para fomentar el autocuidado de las personas y grupos. - Planificar programas de educación para la salud seleccionando la metodología pertinente según cada situación/problema que se presente y la efectividad demostrada. - Aprender el rol de la enfermera para determinar las necesidades educativas y facilitar los procesos de aprendizaje de las personas de todas las edades, en cualquier etapa de la vida y situación de salud que se encuentren para autocuidarse. - Promover la igualdad de género y empoderar a todas las mujeres y niñas en el acceso y oportunidad a los programas de Educación para la salud. Esta asignatura ofrece las bases teóricas necesarias, con el fin de poder determinar las diferentes necesidades educativas de la comunidad. Durante los Prácticums, el estudiante seleccionará los conocimientos teóricos y metodológicos para aplicarlos 1 Durante los Prácticums, el estudiante seleccionará los conocimientos teóricos y metodológicos para aplicarlos durante los procesos asistenciales. Los conocimientos y metodología de esta asignatura están relacionados con otras asignaturas de cursos superiores del Grado en Enfermería que tratan de los cuidados necesarios a lo largo de la vida de las personas y en diferentes situaciones de salud.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
6 p, 85.2 KB

Castellà
6 p, 83.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2021-05-17   Favorit i Compartir