Pràcticum VI [103678]
Jiménez Pera, Miguel
Martínez Coso, Sílvia
del Oso, Juan
Almenara Sánchez, Núria
Ribas Olmo, Judit
Cobano Escobar, Fernando
Durán Parra, Agustí
Gil Sánchez, Cristina Silvia
Gomez Ibañez, Rebeca
Sariol Cordero, Meritxell
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Prácticum VI
Data: 2018-19
Resum: Objectius i contextualització El pràcticum VI està programat en l'últim any dels estudis i es pot considerar una pràctica de síntesi que ha de permetre l'estudiant demostrar l'adquisició de les competències infermeres necessàries per a l'exercici professional que engloba el saber, el saber ser, el saber fer i el saber estar. Les assignatures de pràcticum es duen a terme en el context dels centres assistencials, cosa que fa que el procés d'aprenentatge sigui molt significatiu i permeti desenvolupar en l'estudiant un pensament crític-reflexiu, alhora que, el fa protagonista i constructor del seu procés i progrés d'aprenentatge. Objectiu general Partint de la base que les competències s'adquireixen de manera gradual, l'estudiant en finalitzar aquest pràcticum ha d'haver assolit les competències que se li exigeixen a una infermera principiant. Per aquest concepte ens és encara vàlid el que Patrícia Benner va definir en el seu estudi "From Novice to expert: power and excellence in nursing practice" realitzat en 1984, on considera que la infermera principiant és la que no té experiència i per tant adopta conductes dirigides per normes i directrius, i necessita d'ajuda per establir un ordre de prioritats. En aquesta categoria hi inclou estudiants i professionals que acaben d'incorporar-se a la pràctica professional. Objectius específics Permetre l'estudiant aprofundir en les cures iniciades al Pràcticum Vi en aquelles que la infermera presta dins de l'àmbit hospitalari i iniciar-se en aquelles cures que es donen en serveis assistencials de més complexitat. Treballar el procés d'atenció d'infermeria (PAI) com a metodologia científica de resolució de problemes, amb el model conceptual de Virginia Henderson. Desenvolupar les dues dimensions del rol professional, el rol de col·laboració i el rol autònom, conscienciant-se de la importància d'aquest últim. Prestar una atenció sanitària adient a les necessitats de salut, garantint unes cures infermeres de qualitat, dirigida a la persona i la família, amb una visió integral que contempli les vessants biològica, psicològica i social de l'individu. Desenvolupar habilitats comunicatives amb la persona atesa, la seva família i l'equip de treball.
Resum: El Prácticum VI está programado en el último año de los estudios y se puede considerar una práctica de síntesis, que tiene que permitir al estudiante demostrar la adquisición de las competencias enfermeras necesarias para el ejercicio profesional que engloba el saber, el saber ser, el saber hacer y el saber estar. Las asignaturas de Prácticum se llevan a cabo en centros asistenciales, lo cual permite que el proceso de aprendizaje sea muy significativo y permita desarrollar en el estudiante un pensamiento crítico-reflexivo, a la vez que lo convierte en protagonista y constructor de su proceso y progreso de aprendizaje. Objetivo general Partiendo de la base que las competencias se adquieren de manera gradual, el estudiante, al finalizar este Prácticum, tiene que haber adquirido las competencias que se le exigen a una enfermera principiante. Para este concepto de enfermera novel, nos es todavía válido lo que Patrícia Benner definió en su estudio From Novice to expert: power and excellence in nursing practice, realizado en 1984, donde considera que la enfermera principiante es la que no tiene experiencia y por lo tanto adopta conductas dirigidas por normas y directrices, y necesita de ayuda para establecer un orden de prioridades. En esta categoría incluye estudiantes y profesionales que acaban de incorporarse a la práctica profesional. Objectivos específicos Permitir al estudiante profundizar en los cuidados iniciados en el Prácticum V y en los que la enfermera presta dentro del ámbito hospitalario, e iniciarse en aquellos cuidados que se dan en servicios asistenciales de más complejidad. Trabajar el proceso de atención de enfermería (PAE) comometodología científica de resolución de problemas, con el modelo conceptual de Virginia Henderson. Desarrollar las dos dimensiones del rol profesional, el rol de colaboración y el rol autónomo, concienciándose de la importancia de este último. Prestar una atención sanitaria adecuada a las necesidades de salud, garantizando unos cuidados enfermeros de calidad, dirigidos a la persona y a la familia, con una visión integral que contemple los aspectos biológicos, psicológicos y sociales del individuo. Desarrollar habilidades comunicativas con la persona atendida, su familia y el equipo de trabajo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 99.1 KB

Castellà
9 p, 102.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir