Gramàtica Històrica de l'Espanyol: Evolució i Problemes [104616]
Sánchez Lancis, Carlos Eliseo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Gramática Histórica del Español: Evolución y Problemas
Data: 2018-19
Resum: "Gramàtica històrica de l'espanyol: evolució i problemes" s'integra en el conjunt de la matèria Variació i diacronia en la llengua espanyola i forma part dels 54 crèdits optatius que s'han de cursar en el tercer i el quart curs Es tracta d'una de les assignatures ofertes dins de la menció de Llengua espanyola, r És un curs d'aprofundiment en l'estudi històric de la llengua, tant des d'un punt de vist L'objectiu fonamental de l'assignatura és que es coneguin els principals canvis morfol En acabar el curs s'ha de ser capaç de: a) Aplicar diferents metodologies en l'estudi de la gramàtica històrica de l'espanyol. b) Manejar els instruments i la terminologia propis de la lingüística històrica. c) Establir les diferents etapes històriques de la llengua espanyola a partir dels canvis d) Identificar i descriure els diferents tipus de canvis morfosintàctics que s'han produït 1.
Resum: "Gramática histórica del español: evolución y problemas" se integra en el conjunto de la materia Variación y diacronía en la lengua española y forma parte de los 54 créditos optativos que se debe cursar entre el tercero y el cuarto curso del Grado de Lengua y Literatura españolas. Se trata de una de las asignaturas ofrecidas dentro de la mención de Lengua española, reconocimiento que se recibe si se cursa al menos 30 de los 54 créditos optativos entre las asignaturas asignadas específicamente a dicha mención. Es un curso de profundización en el estudio histórico de la lengua, tanto desde un punto de vista general (cambio morfológico) como particular (la evolución concreta del español). El objetivo fundamental de la asignatura es que se conozca los principales cambios morfológicos que ha sufrido la lengua española desde sus orígenes, con la finalidad de que se pueda llegar a entender mucho mejor las peculiaridades de la morfología del español actual. Al acabar el curso se tiene que ser capaz de: 1 Al acabar el curso se tiene que ser capaz de: a) Aplicar diferentes metodologías en el estudio de la gramática histórica del español. b) Manejar los instrumentos y terminología propios de la lingüística histórica. c) Establecer las distintas etapas históricas de la lengua española a partir de los cambios morfosintácticos experimentados por el sistema. d) Identificar y describir los diferentes tipos de cambios morfosintácticos que se han producido en español y su repercusión en el uso actual de la lengua.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 85.3 KB

Castellà
7 p, 84.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir