Textos i audiovisuals etnogràfics [101277]
Grau Rebollo, Jorge
Sanjuán Núñez, Lucía
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Ethnographic Texts and Audiovisual Resources
Additional title: Textos y audiovisuales etnográficos
Date: 2018-19
Abstract: Assignatura de primer curs que desenvolupa la formació que es considera bàsica per a cursar els estudis d'Antropologia. Constitueix part de la matèria Conceptes i camps bàsics de l'antropologia. En aquesta assignatura es treballa l'anàlisi de conceptes i camps clàssics de l'Antropologia a través dels textos etnogràfics i les fonts audiovisuals, tot situant les categories descriptives i teòriques en el context històric de la disciplina i mostrant de manera crítica els recursos estilístics dels documents etnogràfics. En acabar l'assignatura, l'alumne/a serà capaç de: - Reconèixer la variabilitat cultural i prevenir la formulació de judicis etnocèntrics. - Gestionar les fonts d'informació etnogràfica clàssiques i actuals de cara a l'obtenció de dades. - Explicar i exposar els resultats de l'anàlisi del corpus etnogràfic seleccionat.
Abstract: This course develops basic training in Social and Cultural Anthropology. It is part of the "basic concepts and fields of anthropology" subject. This course will anlyze concepts and classic fields of anthropology through ethnographic texts and audiovisual sources by placing descriptive and theoretical categories in the historical context of the discipline and by crititcally aprproaching stylistic resources of ethnographic documents. After this course, the student will be able: - To recognize cultural variability and to prevent the formulation of ethnocentric judgments. - To manage classic and current ethnographic information sources in order to retrieve relevant data. - To explain and to present the analytical outcomes of the selected ethnographic corpus.
Abstract: Asignatura de primer curso que desarrolla la formación que se considera básica para cursar los estudios de Antropología. Constituye parte de la materia Conceptos y campos básicos de la antropología. En esta asignatura se trabaja el análisis de conceptos y campos clásicos de la Antropología a través de los textos etnográficos y las fuentes audiovisuales, situando las categorías descriptivas y teóricas en el contexto histórico de la disciplina y mostrando de manera crítica los recursos estilísticos de los documentos etnográficos. Al terminar la asignatura, el alumno / la alumna será capaz de: - Reconocer la variabilidad cultural y prevenir la formulación de juicios etnocéntricos. - Gestionar las fuentes de información etnográfica clásicas y actuales de cara a la obtención de datos. - Explicar y exponer los resultados del análisis del corpus etnográfico seleccionado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Antropologia Social i Cultural [2500256]
Study plan: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]Català
8 p, 96.5 KB

Anglès
8 p, 98.3 KB

Castellà
8 p, 97.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-06, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir