Documentació Periodística [103079]
Fuentes Pujol, Eulàlia
González Quesada, Alfonso
Jiménez López, Àngels
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Documentación Periodística
Data: 2018-19
Resum: GENERAL Proporcionar una base teòrica i pràctica de coneixements que permeti a l'alumnat adquirir competències informacionals relatives tant a l'organització i gestió documental com a la resolució de necessitats informatives pròpies de l'activitat periodística. ESPECÍFICS Conèixer la dimensió instrumental de la Documentació, així com la utilitat de les seves tècniques i serveis, en l'exercici professional i per a la millora qualitativa del producte periodístic. Mostrar quines són les necessitats informatives més habituals en la tasca periodística i aprendre a resoldre-les mitjançant l'ús dels recursos informacionals més adients. Saber aplicar, de forma bàsica, tècniques d'anàlisi, descripció i gestió de documents periodístics. Conèixer les diferents tipologies de serveis, recursos i fonts d'informació, especialment les més indicades i útils per a l'exercici del periodisme. Adquirir coneixements avançats de cerca i recuperació d'informació en entorns digitals. Saber valorar la qualitat i fiabilitat de la informació documental, així com potenciar un ús ètic i legal de 1 Saber valorar la qualitat i fiabilitat de la informació documental, així com potenciar un ús ètic i legal de la mateixa. Aprendre a documentar-se, és a dir, a proveir-se d'informació rellevant, fiable i rigorosa per a l'elaboració de productes periodístics.
Resum: GENERAL Proporcionar una base teórica y práctica de conocimientos que permita al alumnado adquirir competencias informacionales relativas tanto a la organzación y gestión documental como a la resolución de necesidades informativas propias de la actividad periodística. ESPECÍFICOS . Conocer la dimensión instrumental de la Documentación, así como la utilidad de sus técnicas y servicios, en el ejercicio profesional y para la mejora cualitativa del producto periodístico. . Mostrar cuáles son las necesidades informativas más habituales en la tarea periodística y aprender a resolverlas mediante el uso de los recursos informacionales más adecuados. . Saber aplicar, de forma básica, técnicas de análisis, descripción y gestión de documentos periodísticos. . Conocer diferentes tipologías de servicios, recursos y fuentes de información, especialmente las más indicadas y útiles para el ejercicio del periodismo. . Adquirir conocimientos avanzados de búsqueda y recuperación de información en entornos digitales. . Saber valorar la calidad y fiabilidad de la información documental, así como potenciar un uso ético y legal de la misma. . Aprender a documentarse, es decir, a proveerse de informaciín relevante, fiable y rigurosa para la 1 . Aprender a documentarse, es decir, a proveerse de informaciín relevante, fiable y rigurosa para la elaboraciónn de productos periodísticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 93.2 KB

Castellà
6 p, 91.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir