Història Econòmica d'Espanya [102314]
Sarasua García, Carmen
Badenes Escudero, Carles
Mallorquí Ruscalleda, Núria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Additional title: Spanish Economic History
Additional title: Historia Económica de España
Date: 2018-19
Abstract: Contextualització L'assignatura Història Econòmica d'Espanya (HEE) pertany a la matèria "Història", pròpia del Grau d' Economia impartit per la Facultat d'Economia i Empresa. En concret, HEE forma part del bloc d'assignatures de formació bàsica i obligatòries de 1er Curs programades en el grau d'Economia (60 crèdits ECTS). La finalitat principal d'aquest primer grup d'assignatures és proporcionar als estudiants els coneixements i les eines analítiques i metodològiques bàsiques per desenvolupar les competències transversals dels estudis d'Economia i les específiques de cada grau. En aquest sentit, la HEE contribueix de manera essencial al procés de formació i aprenentatge del 1r Curs de l'esmentat Grau, perquè permet examinar en perspectiva històrica els processos econòmics i verificar empiricament el funcionament dels principals models teòrics. A més, HEE contribueix a la formació professional dels estudiants, a estimular el seu aprenentatge mitjançant competències generals (entre les quals destaquen la capacitat de raonar de manera crítica i la de millorar les estratègies de treball autònom), transversals (per exemple, aprendre a localitzar, seleccionar i generar la 1 estratègies de treball autònom), transversals (per exemple, aprendre a localitzar, seleccionar i generar la informació necessària per entendre l'economia actual, amb una insistència especial en la informació econòmica procedent dels mitjans de comunicació) i específiques (entendre que hi ha uns factors exògens a l'economia que condicionen profundament la seva dinàmica i evolució, com les institucions i la tecnologia), que seran de gran utilitat per als futurs professionals d'un ampli ventall d'activitats de caràcter empresarial, financer, monetari,laboral, etc. Objectius formatius Pel que fa als continguts temàtics del programa, l'assignatura pretén que els estudiants adquireixin els coneixements suficients per poder: - explicar els processos i esdeveniments històrics de caràcter econòmic - avaluar les conseqüències econòmiques i socials d'aquests processos històrics Més concretament: - Identificar i explicar els principals determinants i causes que estan darrere de les etapes de creixement, estabilitat econòmica, recessió i crisis, a escala nacional; - analitzar les causes i conseqüències de les diferències econòmiques i socials entre grups socials i territoris generades pel desenvolupament econòmic. Es farà especial atenció a les diferències entre dones i homes (diferències de gènere) en el mercat de treball, l'accés als recursos econòmics i en general el benestar; - explicar les principals fases de canvi tecnològic i identificar el seu impacte en l'evolució de l'economia, i particularment en l'organització empresarial; - avaluar i comparar la sostenibilitat dels models de desenvolupament econòmic històrics i actuals i la seva futura viabilitat.
Abstract: Context Economic History of Spain is part of the group of basic subjects in the first year for the studies of Economics and Business Administration. The objective of these subjects is for students to acquire the knowledge, analytical tools and basic methodology in order to develop the general and specific competencies of the degree program. This course studies the development of the Spanish economy, starting in the 19th century but focusing on the 20th century. It appraises the different phases of modern economic growth, the impact of major historical facts in the economy as well as the transformation of economic institutions. Contextualise economic problems in historical terms. Demonstrate knowledge of the interrelationships between different economies, the role of national and international economies, their evolution and the consequences that may be produced for the company. Identify the economic agents that make up an economy, understanding how they have been interrelated to date, how they are currently interrelated and forecast futures according to new circumstances.
Abstract: Contextualitzación La asignatura Historia Económica de España (HEE) pertenece a la materia "Historia", propia del Grado de Economía impartido por la Facultad de Economía y Empresa. En concreto, HEE forma parte del bloque de asignaturas de formación básica y obligatorias de 1er Curso programadas en el grado de Economía (60 créditos ECTS). La finalidad principal de este primer grupo de asignaturas es proporcionar a los estudiantes los conocimientos y herramientas analíticas y metodológicas básicas para desarrollar las competencies transversales de los estudios de Economía y las específicas de cada grado. En este sentido, la HEE contribuye de manera esencial al proceso de formación y aprendizaje del 1er Curso del mencionado Grado, porque permite examinar en perspectiva histórica los procesos económicos y verificar empíricamente el funcionamiento de los principales modelos teóricos. Además, HEE contribuye a la formación profesional de los estudiantes, al estimular su aprendizaje mediante competencias generales (entre las cuales destacan la capacidad de razonar de manera crítica y la de mejorar las estrategies de trabajo autónomo), transversales (por ejemplo, aprender a localizar, seleccionar y generar la 1 las estrategies de trabajo autónomo), transversales (por ejemplo, aprender a localizar, seleccionar y generar la información necesaria para entender la economía actual, con una insistencia especial en la información económica procedente de los medios de comunicación) y específicas (entender que existen unos factores exógenos a la economía que condicionan profundamente su dinámica y evolución, como las instituciones y la tecnología), que serán de gran utilidad para los futuros profesionales de un amplio abanico de actividades de carácter empresarial, financiero, monetario, laboral, etc. Objetivos formativos Por lo que se refiere a loscontenidos temáticos del programa, la asignatura pretende que los estudiantes adquieran los conocimientos suficientes para poder: - explicar los procesos y acontecimientos históricos de carácter económico - evaluar las consecuencies económicas y sociales de estos procesos históricos Más concretamente: * identificar y explicar los principales determinantes y causas de las etapas de crecimiento, estabilidad económica, recesión y crisis, a escala nacional * analizar las causas y consecuencias de las diferencias económicas entre grupos sociales y territorios generadas por el desarrollo económico. Se prestará atención especial a las diferencias entre mujeres y hombres (diferencias de género) en el mercado de trabajo, el acceso a los recursos económicos y en general el bienestar. * explicar las principales fases de cambio tecnológico e identificar su impacto en la evolución de la economía, y particularmente en la organización empresarial; * evaluar y comparar la sostenibilidad de los modelos de desarrollo económico históricos y actuales y su futura viabilidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572] ; Grau en Economia [2501573]
Study plan: Pla d'Estudis en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 88.8 KB

Anglès
6 p, 85.7 KB

Castellà
7 p, 88.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2018-07-06, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir