Economia Sectorial [102302]
Asensio Ruiz de Alda, Javier
Hermosilla, Àngel
Matas i Prat, Anna
Perdiguero Garcia, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Sectoral Economy
Títol variant: Economía Sectorial
Data: 2018-19
Resum: Es tracta d'una assignatura del tercer curs, segon semestre, obligatòria al grau d'Economia i optativa al d'ADE. El seu temari inicia els alumnes en l'estudi dels diversos sectors econòmics i dels factors que expliquen la seva evolució. Aquest estudi pren com a principal objecte d'anàlisi l'estructura productiva de l'economia espanyola i l'insereix en les tendències internacionals relatives al comportament de les empreses i els sectors. L'assignatura esdevé, així, un camí de formació aplicada dels alumnes sobre la competitivitat en sentit microeconòmic i sobre les pràctiques regulatòries més rellevants que afecten determinades activitats econòmiques. Els objectius formatius de l'assignatura es poden sintetitzar en els punts següents: 1. Aplicar els coneixements teòrics bàsics de la microeconomia i de l'economia de l'empresa. 2. Aprendre a utilitzar les tècniques d'anàlisi i de càlcul per a l'estudi de casos 3. Estimular l'interès envers la pràctica professional dels economistes i la direcció d'empreses i organitzacions. 4. Desenvolupar les capacitats de comunicar els coneixements adquirits a través de les expressions escrita i 1 4. Desenvolupar les capacitats de comunicar els coneixements adquirits a través de les expressions escrita i oral, tant de manera individual com en grup.
Resum: This is a third-year (second semester) subject, compulsory for students in the grade of Economics (ECO), optional for those in Business Administration (ADE). The topics cover the different sectors of economic activity and the drivers of their evolution, taking as main object of analysis the productive structure of the Spanish economy and putting it into the context of international trends that affect the behaviour of firms and industries. The subject thus provides students with applied tools to study competitiveness in a microeconomic sense and the main regulatory policies that have an influence on certain sectors. The aims of the subject can be summarised as follows: 1. To apply theoretical knowledge of microeconomics and business economics. 2. To learn to use analytical and computational techniques to case studies. 3. To foster the interest towards professional economists' practice and business' and organizations' management. 1 4. To develop the ability to communicate aquired knowledge in writing and orally, both individually and as a group.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria en el grado de Economía y optativa en el de ADE. Su temario inicia a los alumnos en el estudio de los distintos sectores económicos y los factores que explican su evolución. Dicho estudio toma como objeto principal de análisis la estructura productiva de la economía española, y la inserta en las tendencias internacionales relativas al comportamiento de las empresas y los sectores. La asignatura se convierte, así, en un camino de formación aplicada de los alumnos sobre la competitividad en sentido microeconómico y las prácticas regulatorias relevantes que afectan a determinadas actividades económicas. Los objetivos formativos de la asignatura se pueden sintetizar en los puntos siguientes: 1. Aplicar los conocimientos teóricos básicos de la microeconomía y la economía de la empresa. 2. Aprender a utilizar las técnicas de análisis y cálculo para el estudio de casos. 3. Estimular el interés hacia la práctica profesional de los economistas y la dirección de empresas y organizaciones. 1 4. Desarrollar las capacidades de comunicar los conocimientos adquiridos a través de las expresiones escrita y oral, tanto de manera individual como en grupo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572] ; Grau en Economia [2501573]
Pla d'estudis: Pla d'Estudis en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 83.1 KB

Anglès
5 p, 85.1 KB

Castellà
5 p, 80.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir