Economia Espanyola [102320]
Matas i Prat, Anna
Cals Güell, Joan
Oliver i Alonso, Josep
Trullén Thomas, Joan
Asensio Ruiz de Alda, Javier
Poveda Martinez, Maria Carmen
Sala Lorda, Héctor
García-López, Miquel-Àngel
Francés Tudel, Gemma
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Spanish Economy
Títol variant: Economía Española
Data: 2018-19
Resum: Es tracta d'una assignatura de caràcter obligatori del segon curs, primer semestre. Té per objectiu principal el coneixement de l'economia actual d'Espanya. Combina la informació sobre l'evolució recent i el present de l'economia espanyola amb la del context internacional i amb l'anàlisi del comportament de les principals variables macroeconòmiques i de la política econòmica. El seu temari inicia els estudiants en el coneixement i la interpretació de la realitat econòmica mitjançant la utilització de la teoria econòmica més elemental i els instruments analítics propis de l'economia aplicada. En aquelles lliçons del programa on sigui rellevant s'inclourà l'anàlisi des de la perspectiva de gènere Els objectius formatius de l'assignatura són els següents: 1. Contribuir a desvetllar el interès dels alumnes per a l'estudi de l'economia. 2. Conèixer el funcionament de l'economia, els mercats i les institucions econòmiques. 1 2. Conèixer el funcionament de l'economia, els mercats i les institucions econòmiques. 3. Aplicar l'anàlisi econòmica a realitats concretes. 4. Entendre empíricament els dilemes econòmics. 5. Valorar la dimensió social de l'economia i la seva relació amb el benestar. 6. Demostrar l'adquisició dels coneixements a través de l'expressió escrita, el foment de la capacitat comunicativa i la identificació de la informació rellevant en els diversos àmbits.
Resum: This is a compulsory course, taught during the first semester of year two. The main goal of the course is to gain knowledge on the Spanish economy mainly from a macroeconomic point of view. The recent evolution and the current situation of the Spanish economy is explained in an international economic context. Attention is devoted to the trajectories of key macroeconomic variables and the accompanying economic policy measures. Students are introduced to the main economic features of the Spanish economy and the interpretation of its developments through the lens of basic theoretical concepts and analytical tools. The analysis from a gender perspective will be included in the relevant topics of the programme. The objectives of the course are the following: 1 1. Increase the students' interest for the study of the economy. 2. Increase the students' knowledge of the general functioning of the economy, its different markets, and its economic institutions. 3. Application of the economic analysis to specific realities. 4. Achievement of a better empirical comprehension of economic dilemmas. 5. Uncover the social dimension of the economy and its relationship with welfare. 6. Stimulate students express their progress in written work, oral communication, and the identification and processing of the relevant information related to the course.
Resum: Se trata de una asignatura de carácter obligatorio del segundo curso, primer semestre. Tiene por objetivo principal el conocimiento de la economía actual de España. Combina la información sobre la evolución reciente, el presente de la economía española y el contexto internacional con el análisis del comportamiento de las principales variables macroeconómicas y de la política económica. Su temario introduce a los estudiantes en el conocimiento y la interpretación de la realidad económica mediante la utilización de la teoría económica básica y los instrumentos analíticos propios de la economía aplicada. En las lecciones del programa donde sea relevante se incluirá el análisis desde la perspectiva de género Los objetivos formativos de la asignatura son los siguientes: 1. Contribuir a despertar el interés de los alumnos por el estudio de la economía. 1 2. Conocer el funcionamiento de la economía, los mercados y las instituciones económicas. 3. Aplicar el análisis económico a realidades concretas. 4. Entender empíricamente los dilemas económicos. 5. Valorar la dimensión social de la economía y su relación con el bienestar. 6. Demostrar la adquisición de los conocimientos a través de la expresión escrita, el fomento de la capacidad comunicativa y la identificación de la información relevante en los distintos ámbitos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572] ; Grau en Economia [2501573]
Pla d'estudis: Pla d'Estudis en Economia [1407] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 86.4 KB

Anglès
6 p, 89.3 KB

Castellà
6 p, 85.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-06, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir