Història de la Ràdio i la Televisió [103052]
Delgado, Matilde
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Historia de la Radio y la Televisión
Date: 2018-19
Abstract: Aquesta assignatura s'inclou en una de les vint matèries del grau en Comunicació Audiovisual anomenada "Història i estètica de la comunicació audiovisual". Aquesta matèria integra dues assignatures obligatòries ( Història del cinema i Història de la ràdio i de la televisió) i quatre optatives (Teoria i anàlisi de la televisió, Teoria i anàlisi del film, Estudis visuals i Teoria i història de la comunicació interactiva). L'objectiu principal de l'assignatura és analitzar l'evolució de la ràdio i la televisió des del seus orígens, atenent als aspectes tecnològics, estètics, institucionals i de caràcter social. Els objectius específics son els següents: Conèixer els antecedents de la ràdio i la televisió. Identificar el desenvolupament tecnològic en relació a la ràdio i a la televisió. Estudiar el paper social i polític de la ràdio i la televisió. Aproximar-se als models de programació radiofònica i televisiva. Comprendre la importància dels gèneres i les programacions en l'evolució del continguts de la ràdio i de la televisió. Contextualitzar el paper de la ràdio i de la televisió a partir de diferents factors com són el tecnològic, el social, el polític i l'econòmic. Identificar els models de la ràdio i de la televisió a l'era analògica i a l'era digital. Reflexionar sobre les funcions informatives i d'entreteniment dels mitjans en diferents èpoques.
Abstract: Esta asignatura se incluye en una de las veinte materias del grado en Comunicación Audiovisual denominada "Historia y estética de la comunicación audiovisual". Esta materia integra dos asignaturas obligatorias (Historia del cine e Historia de la radio y de la televisión) y cuatro optativas (Teoría y análisis de la televisión, Teoría y análisis del film, Estudios visuales y Teoría e historia de la comunicación interactiva). El objetivo principal de la asignatura es analizar la evolución de la radio y la televisión desde sus orígenes, atendiendo a aspectos tecnológicos, estéticos, institucionales y de carácter social. Los objetivos específicos son los siguientes: Conocer los antecedentes de la radio y la televisión Identificar el desarrollo tecnológico en relación a la radio y la televisión Estudiar el papel social y político de la radio y la televisión Aproximarse a los modelos de programación radiofónica y televisiva Comprender la importancia de los géneros y las programaciones en la evolución de los contenidos de la radio y la televisión Contextualizar el papel de la radio y de la televisión a partir de diferentes factores como son el tecnológico, el social, el político y el económico. Identificar los modelos de la radio y la televisión en la era analógica y la era digital Reflexionar sobre las funciones informativas y de entretenimiento de los medios en las diferentes épocas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Comunicació Audiovisual [2501928]
Study plan: Grau en Comunicació Audiovisual [1196]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 76.2 KB

Castellà
4 p, 76.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2018-07-06, last modified 2023-01-29



   Favorit i Compartir