Identificat el primer fòssil de pangolí a la península ibèrica
Alba, David M. (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)
Figuerola, Pere (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)

Títol variant: Identificado el primer fósil de pangolín en la península ibérica
Títol variant: First known record of fossil pangolins in the Iberian Peninsula
Data: 2018
Resum: Un equip de paleontòlegs liderat pel director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), David M. Alba, ha publicat al Journal of Vertebrate Paleontology un fèmur de pangolí de fa 16 milions d'anys del jaciment de Can Cerdà, a la conca del Vallès-Penedès (NE península Ibèrica). Els pangolins actualment viuen a Àsia i Àfrica, però en el Miocè van ser també presents a Europa. L'espècimen representa el primer registre de pangolins fòssils a la península ibèrica. Conserva diferents característiques primitives en comparació amb els actuals i s'ha estat assignat al gènere extint Necromanis.
Resum: Un equipo de paleontólogos liderado por el director del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), David M. Alba, ha publicado en el Journal of Vertebrate Paleontology un fémur de pangolín de hace 16 millones de años del yacimiento de Can Cerdà, en la cuenca del Vallès- Penedès (NE península ibérica). Los pangolines actualmente viven en Asia y África, pero en el Mioceno estuvieron también presentes en Europa. El espécimen representa el primer registro de pangolines fósiles en la península ibérica. Conserva distintas características primitivas en comparación con los actuales y se ha asignado al género extinto Necromanis.
Resum: A team of paleontologists led by the Director of the Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), David M. Alba, has reported in the Journal of Vertebrate Paleontology a 16-million-year-old pangolin femur from the site of Can Cerdà in the Vallès-Penedès Basin (NE Iberian Peninsula). Pangolins currently live in Asia and Africa, but in the Miocene they were recorded in Europe. The specimen represents the first record of fossil pangolins in the Iberian Peninsula and has been assigned to the extinct genus Necromanis, which retains several primitive features compared to extant genera.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2018, p. 1-3, ISSN 2014-6388Català
3 p, 476.8 KB

Español
3 p, 443.9 KB

English
3 p, 445.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2018-07-10, darrera modificació el 2022-02-06   Favorit i Compartir