Tractament Fisioterapèutic del Tòrax [102973]
Mayer Frutos, Ana Isabel
Planas Pascual, Bernat
Sabaté López, Marta
Gomez Garrido, Alba
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Tratamiento Fisioterapéutico del Tórax
Date: 2018-19
Abstract: 1 Darrerament, els progressos mèdics, tant en l'àmbit preventiu com terapèutic, han afavorit l'augment de la supervivència del pacient cardíac i/o respiratori. Paral·lelament, els avenços en el camp de la fisioteràpia respiratòria i cardíaca han fet d'aquestes especialitats, unes eines essencials en el tractament d'aquest tipus de malalt, amb una millora substancial en la seva qualitat de vida. Aquesta assignatura pretén incorporar coneixements més profunds, teòrics i pràctics, en el terreny de la fisioteràpia cardiorespiratòria, amb l'objectiu de realitzar un abordatge terapèutic i/o preventiu adequat del pacient tant adult com infantil, agut o crònic, sempre des de la visió de l'evidència científica i la bona pràctica clínica. L'alumne podrà ampliar les seves habilitats pràctiques i la seva capacitat de decisió davant diferents patologies, respiratòries i/o cardíaques i d'altres que esdevinguin complicacions d'aquest tipus, per tal de poder fer una correcta valoració del malalt, establir els objectius terapèutics, aplicar el tractament adequat i avaluar els resultats. Es revisaran les tècniques fisioterapèutiques, tant manuals com mecàniques, per tal der millorar la ventilació i la higiene bronquial del malalt amb afectació respiratòria, segons la patologia i l'objectiu de tractament, i s'aprofundirà en els coneixements de reentrenament a l'esforç del malalt cardiorespiratori.
Abstract: Últimamente, los progresos médicos, tanto en el ámbito preventivo como en el terapéutico, han favorecido el aumento de la supervivencia del paciente con patologías cardiacas y/o respiratorias. Paralelamente, los avances en el campo de la fisioterapia respiratoria y cardiaca han hecho de estas especialidades herramientas esenciales en el tratamiento de este tipo de enfermo, y han permitido una mejora sustancial en 1 herramientas esenciales en el tratamiento de este tipo de enfermo, y han permitido una mejora sustancial en su calidad de vida. Esta asignatura pretende incorporar conocimientos más profundos, teóricos y prácticos, en el terreno de la fisioterapia cardiorrespiratoria, con el objetivo de realizar un abordaje terapéutico y/o preventivo adecuado del paciente tanto adulto como infantil, agudo o crónico, siempre desde la visión de la evidencia científica y la buena práctica clínica. El alumno podrá ampliar sus habilidades prácticas y su capacidad de decisión ante diferentes patologías, respiratorias y/o cardiacas y de otras que se conviertan en complicaciones de este tipo, con el fin de poder valorar correctamente al enfermo, establecer los objetivos terapéuticos, aplicar el tratamiento adecuado y evaluar los resultados. Se revisarán las técnicas fisioterapéuticas, tanto manuales como mecánicas, para mejorar la ventilación y la higiene bronquial del enfermo con afectación respiratoria, según la patología y el objetivo de tratamiento, y se profundizará en los conocimientos de reentrenamiento al esfuerzo del enfermo cardiorrespiratorio.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Fisioteràpia [2500892]
Study plan: Grau en Fisioteràpia [961]Català
6 p, 89.6 KB

Castellà
6 p, 88.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2019-07-21   Favorit i Compartir