Cures en Infermeria en la Infància, Adolescència i a la Dona [101792]
Escobar, Puri
Checa Jiménez, Caterina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Cuidados enfermeros en la infancia, adolescencia y a la mujer
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura es programa al tercer curs del Grau d'Infermeria i forma part del grup de les assignatures de formació obligatòria. Constitueix, per tant, part de la base científica necessària per a la formació del graduat infermer. OBJECTIUS GENERALS Els seus objectius generals són l'estudi del nen des del moment de la concepció fins l'adolescència i l'estudi de la salut sexual i reproductiva de les dones. Posant l'èmfasi en el desenvolupament de la persona al llarg del cicle vital i en el coneixement de les principals eines infermeres que col·laboren a la millora de la pràctica infermera a l'atenció primària de salut i a l'atenció especialitzada. OBJECTIUS ESPECIFICS Identificar les modificacions que es produeixen en la dona durant l'embaràs part i puerperi (postpart). CRITERI : Ha de relacionar almenys el 80% de les mateixes en aquesta etapa del cicle vital. Relacionar l'etapa de desenvolupament en que es troba el nen amb la forma de satisfer les seves necessitats bàsiques des del naixement fins l'adolescència. CRITERI: Ha de fonamentar el com i el perquè es satisfan d'aquesta manera al llarg d'aquestes etapes. Analitzar la situació de salut de la dona en lesdiferents etapes del cicle vital, seguint un model infermer. 1 Analitzar la situació de salut de la dona en lesdiferents etapes del cicle vital, seguint un model infermer. CRITERI: identificant els principals problemes, descrivint l'etiologia, i els símptomes i signes per a cadascun d'ells. Planificar el procés de cures a les persones ateses, seguint un dels models de les necessitats humanes. CRITERI: Ha d'aplicar les etapes del procés de cures. Seleccionar els plans de cures més adients que permetin intervenir sobre l'estrès de l'infant i la família davant la malaltia i l'hospitalització. CRITERI: Ha de fonamentar amb evidencies perquè es consideren les mes adients. Analitzar les intervencions proposades en el pla de cures. CRITERI: Ha de justificar la seva pertinença amb el model de cures seleccionat. Seleccionar les intervencions més adients, per tractar els problemes de salut que presenta la dona al llarg de les diferents etapes del cicle vital. CRITERI: Ha de justificar amb evidencies les intervencions infermeres en cadascun d'ells. Analitzar les cures, sobre l'estrès de l'infant i la família davant de la malaltia i l'hospitalització. CRITERI: Ha d'identificar i justificar amb evidències les accions que garanteixin l'estabilització de la situació i la prevenció de complicacions.
Resum: La asignatura se programa en el tercer curso del Grado de Enfermería y forma parte del grupo de las asignaturas de formación obligatoria. Constituye, por lo tanto, parte de la base científica necesaria para la formación del graduado enfermero. OBJETIVOS GENERALES Sus objetivos generales son el estudio del niño desde el momento de la concepción hasta la adolescencia, así como el estudio de la salud sexual y reproductiva de las mujeres. Se hace hincapié en el desarrollo de la persona a lo largo del ciclo vital y en el conocimiento de las principales herramientas enfermeras que ayudan a mejorar la práctica enfermera en la atención primaria de salud y la atención especializada. OBJETIVOS ESPECÍFICOS Identificar las modificaciones que se producen en la mujer durante el embarazo, parto y puerperio (postparto). CRITERIO: Es necesario relacionar al menos el 80% de las mismas en esta etapa del ciclo vital. Relacionar la etapa de desarrollo en que se encuentra el niño con la forma de satisfacer sus necesidades básicas, desde el nacimiento hasta la adolescencia. CRITERIO: Es necesario fundamentar el cómo y el por qué se satisfacen de esta manera a lo largo de estas etapas. Analizar la situación de salud de la mujer en las diferentes etapas del ciclo vital, siguiendo un modelo 1 Analizar la situación de salud de la mujer en las diferentes etapas del ciclo vital, siguiendo un modelo enfermero. CRITERIO: Identificar los principales problemas, describiendo la etiología y los síntomas y signos para cada uno de ellos. Planificar el proceso de cuidados a las personas atendidas siguiendo uno de los modelos de las necesidades humanas. CRITERIO: Es necesario aplicar las etapas del proceso de cuidados. Seleccionar los planes de cuidados más adecuados que permitan intervenir sobre el estrés del niño y la familia ante la enfermedad y la hospitalización. CRITERIO: Es necesario fundamentar con evidencias por qué se consideran los más adecuados. Analizar las intervenciones propuestas en el plan de cuidados. CRITERIO: Es necesario justificar su pertenencia al modelo de cuidados seleccionado. Seleccionar las intervenciones más adecuadas para tratar los problemas de salud que presenta la mujer a lo largo de las diferentes etapas del ciclo vital. CRITERIO: Es necesario justificar con evidencias cada intervención enfermera. Analizar los cuidados sobre el estrés del niño y la familia ante la enfermedad y la hospitalización. CRITERIO: Es necesario identificar y justificar con evidencias las acciones que garanticen la estabilización de la situación y la prevención de complicaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
8 p, 96.8 KB

Castellà
8 p, 96.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir