Penologia [100462]
Melendez Pereto, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Penology
Títol variant: Penología
Data: 2018-19
Resum: La criminologia té entre els seus objectius l'estudi de les sancions penals, analitzant la finalitat de les mateixes, així com investigant la seva capacitat per aconseguir-les. Els titulats en aquesta disciplina han de tenir el coneixement necesari que pugui ser utilitzat en la definició i aplicació de les sancions penals per tal de millorar la seva efectivitat. Amb aquest objectiu general l'assignatura té dos objectius específics: 1. Explicar la elecció de la pena davant una conducta delictiva determinada en atenció als models de justificació del càstig i tenint en compte el marc normatiu de referència existent. 2. Conèixer les claus d'una intervenció penal eficaç per tal de satisfer les finalitats del càstig, i en particular, des de la perspectiva rehabilitadora per tal d'aconseguir la prevenció de la reincidència .
Resum: Looking at criminological topics, community sentences are characteristic of criminal justice systens beyond Europe and they have been a relevant topic the last decades. The aim of this subject - penology, alternatives to imprisonmnet- is to give an approach to the alternative system to imprisonment in Spain and in particular in Catalonia.
Resum: La Criminología tiene como uno de sus objetos de estudio a las sanciones penales, analizando los fines que se esperan de ellas e investigando sobre su capacidad para lograrlos, por lo que los titulados en esta disciplina deben disponer de conocimiento que pueda ser utilizado en la definición y aplicación de las sanciones penales para conseguir mejorar su efectividad. Con este objetivo general, la asignatura persigue dos objetivos específicos: 1. Explicar la elección de la pena ante una conducta delictiva determinada en atención a los modelos de justificación del castigo y en atención al marco normativo existente. 1. Conocer las claves de una intervención penal eficaz para satisfacer los distintos fines del castigo, en particular desde el enfoque rehabilitador para lograr la prevención de la reincidencia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Criminologia [2500257]
Pla d'estudis: Grau en Criminologia [805]Català
7 p, 100.8 KB

Anglès
6 p, 100.0 KB

Castellà
7 p, 101.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir