Infància i adolescència en risc [101682]
Sala Roca, Josefina
Pagès Mimó, Adrià
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Título variante: Children and Adolescents at Risk
Título variante: Infancia y adolescencia en riesgo
Fecha: 2018-19
Resumen: Aquesta assignatura, es una assignatura optativa de tercer curs que pretén aprofundir en un dels àmbits professionals més importants dels educadors socials, l'atenció de la infància i adolescència en risc. Prèviament l'alumna ha fet una assignatura obligatòria que fonamenta la intervenció de l'educador social amb infants i adolescents. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: 1. Analitzar els principals factors de risc social en la infància i adolescència i els seus efectes en el desenvolupament 2. Reflexionar sobre el sistema de protecció a la infància i adolescència, els servis, legislació i programes d'intervenció 3. Analitzar els factors que faciliten i potencien la resiliència i protecció dels nens i joves davant de les situacions de risc 4. Analitzar les intervencions i programes que es desenvolupen a diferents instàncies per a la protecció de la infància 5. Analitzar la funció de l'educador social en la protecció de la infància i adolescència en risc social 1.
Resumen: This course aims to go in depth in one of the most important professional areas of social educators, the children and youth protection. Previously the students has done a compulsory course that is a the basis of the social educators' interventions with children and adolescents. The general formative goals of this subject are: To analyse the main social risk factors in childhood and adolescence and its effects on their development To reflect on Children protection system, its services, legislation and intervention programs To analyse the factors that promote resilience in children and youth in risk situations To analyse the interventions and programs that are implemented by different children protection agencies To analyse the role of the social educator in the children and youth protection.
Resumen: Esta asignatura pretende profundizar en uno de los ámbitos profesionales más importantes de los educadores sociales, la atención a la infancia y adolescencia en riesgo. Previamente los alumnos han realizado una asignatura obligatoria que fundamenta la intervención del educador social con niños y adolescentes. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: Analizar los principales factores de riesgo social en la infancia y adolescencia y sus efectos en el desarrollo Reflexionar sobre el sistema de protección a la infancia y adolescencia, los servicios, legislación y programas de intervención Analizar los factores que facilitan y potencian la resiliencia y protección de los niños y jóvenes frente las situaciones de riesgo Analizar las intervenciones y programas que se desarrollan en diferentes instancias para la protección de la infancia Analizar la función del educador social en la protección de la infancia y adolescencia en riesgo social 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Educació Social [2500260]
Plan de estudios: Grau en Educació Social [827]Català
5 p, 83.0 KB

Anglès
5 p, 83.3 KB

Castellà
5 p, 83.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir