Introducció a l'antropologia social i cultural [101576]
Guarné Cabello, Blai
Masdeu Torruella, Irene
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Additional title: Introducción a la antropología social y cultural
Date: 2018-19
Abstract: L'assignatura està dedicada al coneixement de la diversitat cultural, les relacions interculturals i la problemàtica de l'etnocentrisme, així com a diversos aspectes relacionats amb la comunicació i la mediació intercultural, com un eix bàsic pel foment del respecte per la diversitat i la igualtat. Aquesta és una assignatura imprescindible i necessària per a abordar els Estudis de l'Àsia Oriental que s'aproximen al coneixement de cultures i societats diferents a les de la majoria dels estudiants. Els objectius específics consisteixen en l'anàlisi del concepte de cultura, el coneixement de la metodologia i les tècniques d'investigació antropològiques, i la comprensió dels mecanismes de construcció de l'alteritat social i cultural. També s'aprofundirà en les conseqüències del contacte intercultural en temes com el racisme, la xenofòbia i els estereotips; l'etnicitat; l'aculturació; la hibridació i el mestissatge; la marginació, l'exclusió i la discriminació, entre d'altres.
Abstract: La asignatura está dedicada al conocimiento de la diversidad cultural, las relaciones interculturales y la problemàtica del etnocentrismo, así como a diversos aspectos de la comunicación y mediación intercultural, como un eje básico para el fomento del respeto a la diversidad y la igualdad. Se trata de una asignatura imprescindible para los Estudios de Asia Oriental dado que abordan el conocimiento de culturas y sociedades diferentes a las de la mayoría de los estudiantes. Los objetivos específicos consisten en el análisis del concepto de cultura, el conocimiento de la metodología y técnicas de investigación antropológicas, y la comprensión de los mecanismos de construcción de la alteridad social y cultural. También se profundizará en las consecuencias del contacto intercultural en temas como el racismo, la xenofobia y los estereotipos; la etnicidad; la aculturación; la hibridez y el mestizaje; la marginación, la exclusión y la discriminación, entre otros.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Study plan: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]Català
5 p, 79.4 KB

Castellà
5 p, 79.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir