Violència domèstica i delinqüència contra les dones [100464]
Bodelón González, Encarnación
Cantera Espinosa, Leonor Maria
Ortiz Amaro, Lucia
Arce Becerra, Paula
Garrido Jimenez, Lorena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Domestic and Gender Violence
Título variante: Violencia doméstica y delincuencia contra las mujeres
Fecha: 2018-19
Resumen: Les violències familiars i contra les dones són unes de les formes més serioses de delicte. L'objectiu general de l'assignatura és entendre les característiques específiques d'aquestes formes de vulneracions dels drets de les persones, així com conèixer els mecanismes d'intervenció de forma integral. Els objectius específics són: conèixer les epistemologies explicatives de les violències envers les dones i de les violències en l'àmbit de les relacions familiars; entendre la intervenció del sistema penal com una part del conjunt d'intervencions que es porten a terme des de les polítiques públiques, les seves característiques i conseqüències; i introduir la perspectiva de gènere com a marc de referència en les intervencions contra les violències envers les dones.
Resumen: Domestic Violence and violence against women is one of the most serious types of crime. The main objective of the module is to understand the specific characteristics of these types of violation of people's rights, as well as being aware of the intervention mechanisms as a whole. The specific objectives of this module are: to know the epistemologies explaining violence against women and within the family, to understand the criminal system's intervention as one in a collection of interventions carried out by public policies, the characteristics and consequences of said intervention, and to introduce gender perspective as a framework in the interventions against violence towards women.
Resumen: Las violencias familiares y contra las mujeres son unas de las formas más serias de delito. El objetivo general de la asignatura es entender las características específicas de estas formas de vulneraciones de los derechos de las personas, así como conocer los mecanismos de intervención de forma integral. Los objetivos específicos son: conocer las epistemologías explicativas de las violencias hacia las mujeres y de las violencias en el ámbito de las relaciones familiares; entender la intervención del sistema penal como una parte del conjunto de intervenciones que se llevan a cabo desde las políticas públicas, sus características y consecuencias; e introducir la perspectiva de género como marco de referencia en las intervenciones contra las violencias hacia las mujeres.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Criminologia [2500257]
Plan de estudios: Grau en Criminologia [805]Català
6 p, 89.0 KB

Anglès
6 p, 85.1 KB

Castellà
5 p, 81.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2021-06-19   Favorit i Compartir