Mètodes quantitatius de recerca en criminologia [100450]
Cruz Gomez, Irene
Galeano Reguera, Juan Martin
Barrientos Sánchez, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: Quantitative Research Methods in Criminology
Additional title: Métodos cuantitativos de investigación en criminología
Date: 2018-19
Abstract: L'assignatura de Mètodes Quantitatius és un curs d'introducció a l'anàlisi de dades estadístiques com a eina fonamental de la recerca criminològica. El Grau de Criminologia planteja, en els seus objectius generals, que el graduat/da d'aquesta titulació ha de ser capaç d'utilitzar els mètodes i tècniques de recerca propis de l'anàlisi estadística per a analitzar dades quantitatives en temes com el conflicte, la criminalitat, o el control, existents en un determinat context social. En aquest marc, l'assignatura té com a objectius formatius: 1) Conèixer els conceptes bàsics de l'estadística descriptiva. 2) Adquirir autonomia en l'ús d'eines informàtiques d'anàlisi de dades quantitatives i la seva aplicació en criminologia. 3) Realitzar anàlisis de dades quantitatives, tant des de la vessant descriptiva com inferencial, i en relació amb 1 3) Realitzar anàlisis de dades quantitatives, tant des de la vessant descriptiva com inferencial, i en relació amb tècniques d'anàlisi univariants i bivariants. 4) Identificar i saber aplicar aquests conceptes en casos pràctics de recerca criminològica. L'assignatura dona continuïtat a l'itinerari de mètodes i tècniques dins del grau. D'una banda és una continuació de La recerca científica en criminologia, i en part també de Fonts de dades en criminologia, de primer curs, en què es presenta la lògica el procés d'investigació en ciències socials i les dades criminològiques. D'altra banda, l'assignatura té continuïtat a Anàlisi de dades, impartida el segon semestre, on s'aprofundeix en els continguts d'aquesta assignatura i en l'anàlisi multivariant.
Abstract: Quantitative Research Methods is a course designed to introduce students to statistical data analysis as a tool for criminological research. As one of its general objectives, the Degree in Criminology trains students in using criminological methods and techniques of analysis when studying data in situations of conflict, crime, and social control. To that end, the course objectives are: 1) Learning the basic statistical concepts of descriptive statistics. 2) Acquiring autonomy in the use of software for quantitative data analysis and its application in criminology. 3) Performing quantitative data analyses, both descriptive and inferential. 4) Identifying and knowing how to apply these concepts in criminological research projects. 1 4) Identifying and knowing how to apply these concepts in criminological research projects. This course is part of the degree's research methods itinerary. On the one hand, it is a continuation of the course Scientific research in criminology, and Criminological Data Sources, in the first year, in which the logic of the research process in social sciences and criminological data is presented. On the other hand, this course has continuity in Data Analysis, taught in the second semester, which delves into multivariate analysis.
Abstract: La asignatura de Métodos Cuantitativos es un curso de introducción al análisis de datos estadísticos como herramienta fundamental de la investigación criminológica. El Grado de Criminología plantea, en sus objetivos generales, que el graduado/a de esta titulación debe ser capaz de utilizar los métodos y técnicas de investigación propios del análisis estadístico para analizar datos y experiencias de conflicto, de criminalidad, y control existentes en un determinado contexto social. En este marco, la asignatura tiene como objetivos formativos: 1) Conocer los conceptos estadísticos básicos de la estadística descriptiva. 1 2) Adquirir autonomía en el uso de las herramientas informáticas de análisis de datos cuantitativos y su aplicación en la criminología. 3) Realizar análisis de datos cuantitativos, tanto de modo descriptivo como inferencial, y empleando técnicas univariadas y bivariadas. 4) Identificar y saber aplicar estos conceptos en proyectos de investigación criminológica. La asignatura da continuidad al itinerario de métodos y técnicas dentro del grado. Por una parte es una continuación de la asignatura Investigación científica en criminología, y en parte también de Fuentes de datos en criminología, de primer curso, en las que se presentan la lógica el proceso de investigación en ciencias sociales y datos criminológicos. Por otra parte, esta asignatura tiene continuidad en la asignatura Análisis de datos, impartida en el segundo semestre, en la que se profundiza en los contenidos de esta asignatura y en el análisis multivariante.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Criminologia [2500257]
Study plan: Grau en Criminologia [805]Català
6 p, 84.8 KB

Anglès
5 p, 82.3 KB

Castellà
6 p, 84.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir